Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 28 от 47 ПърваПърва ... 18262728293038 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 271 до 280 от общо 463
    Наблюдател
    Регистриран
    30.08.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Емко Виж публикацията
    Аз лично се доверявам на този руски сайт което доста точен https://www.gismeteo.ru/catalog/bulgaria/ следя го около два месеца и съм доста доволен избирате област град и готово
    Този сайт не познава температурите за днешния ден,каквито в реалност са,камо ли за утре,а да не говорим за цял месец напред.Някой пак в тази тема го беше споделил,че бил достоверен....
    Не знам още колко хора ще го "споделят",че видиш ли бил върха на елата...
    За мен най-достоверният сайт за температурите за днешният ден и за утре е на bTV @ dalivali и на синоптиците от БАН,всички останали,като sinoptik и т.н и т.н нямат нищо общо с реалността.
    Всичко това го останових,когато взех лично да отчитам температурите.

Между другото искам да попитам има ли някой колега,който да е забелязал да е цъфнала джанката,защото там където живея има две/три дървета,които на 30% бяха цъфнали още към 15 февруари? Мерси.

Потребител
    Регистриран
    18.03.2013
    Пчеларски район
    общ. Козлодуй , обл. Враца
    който да е забелязал да е цъфнала джанката
    Във Враца са цъфнали преди седмица , в Козлодуй още не са.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Preslav Виж публикацията
    Този сайт не познава температурите за днешния ден,каквито в реалност са,камо ли за утре,а да не говорим за цял месец напред.Някой пак в тази тема го беше споделил,че бил достоверен....
    Не знам още колко хора ще го "споделят",че видиш ли бил върха на елата...
    За мен най-достоверният сайт за температурите за днешният ден и за утре е на bTV @ dalivali и на синоптиците от БАН,всички останали,като sinoptik и т.н и т.н нямат нищо общо с реалността.
    Всичко това го останових,когато взех лично да отчитам температурите.

Между другото искам да попитам има ли някой колега,който да е забелязал да е цъфнала джанката,защото там където живея има две/три дървета,които на 30% бяха цъфнали още към 15 февруари? Мерси.
    Доста смешно.

Пускам БиТиВи-то - за моя град показват 12 градуса. Поглеждам термометъра - Установих: 14.5*. УУУУУУУУУУУУУУУУ глупаци, измамници, некадърници! Загасям ТВ-то - никога повече няма да погледна БТВ! Ще гледам само моя термометър!

За мен е важно да имам представа какво ще бъде времето след седмица - две, защото ако утре се изненадам, че ще е -15* и така 10 дни... пчеличките ми ще страдат. Пък ако стане от третия ден да "само" -5*, е... ще го преживеем.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Доста смешно.

За мен е важно да имам представа какво ще бъде времето след седмица - две, защото ако утре се изненадам, че ще е -15* и така 10 дни... пчеличките ми ще страдат. Пък ако стане от третия ден да "само" -5*, е... ще го преживеем.
    Наеми си врачка!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Наблюдател
    Регистриран
    30.08.2013
    Доста смешно.

Пускам БиТиВи-то - за моя град показват 12 градуса. Поглеждам термометъра - Установих: 14.5*. УУУУУУУУУУУУУУУУ глупаци, измамници, некадърници! Загасям ТВ-то - никога повече няма да погледна БТВ! Ще гледам само моя термометър!

Забравих да уточня,че на мен ми трябва минимална и максимална температура за деня.Термометъра до входната врата показва същите температури в dalivali и синоптиците от БАН.Синоптичните прогнози за времето по телевизията не гледам,защото не ми вършат работа.
    Межу другото много зависи къде и как е сложен термометъра до дома ви.
    Прогнози за времето след 2;3 дена не гледам защото не съвпада в 99% от случаите.Затова и съм се отказал.

А иначе според мен тази година ще бъде доста дъждовна...за разлика от предната....и ако някой иска да вади акациев мед от сега да се подготвя дъждобрани за дърветата.
    От това което виждам,тази година ще бъде ройлива и плодовете и зеленчуците ще са дефицит.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Доста смешно.

Пускам БиТиВи-то - за моя град показват 12 градуса. Поглеждам термометъра - Установих: 14.5*. УУУУУУУУУУУУУУУУ глупаци, измамници, некадърници! Загасям ТВ-то - никога повече няма да погледна БТВ! Ще гледам само моя термометър.
    В един цял град могат да се премерят всякакви температури в диапазон от +/- 3-5 градуса. Това е защото има различно нагряване на различните площи земя или сгради. Другия проблем са личните термометри - те обикновенно показват грешна температура, защото са сложени на стена, която вече е нагрята от вътрешната топлина на сградата.

За да се измери вярно температурата на въздуха MTO станциите използват специални кутии, наречени Radiation Shield. Това е обемиста кутия с ребра по стените, наклонени под 45 градуса. Въздуха спокойно преминава през кутията, и дори има вентилатор за интензивна вентилация, но няма достъп на слънчеви лъчи до температурния датчик. Освен това тази кутия трябва да е разположена на стойка далеко от всякакви сгради, огради, навеси, засенчвания и други обекти, които биха могли да повлияят в плюс или в минус на измерваната температура.

Та не се учудвайте, че битовите термометри показват различни стойности от професионално защитените термодатчици на МТО станциите.

На моята МТО станция този Radiation Shield е една доста сложна като механична изработка кутия с ребра, като към нея има вентилатор, акумулатор, електроника и соларен панел. Цялата система осигурява константна скорост на обдухването на термодатчика с въздух както през деня, така и през нощта.

Ето как изглеждат тези кутии, наречени Radiation Shield. Ако вие не мерите температурата посредством такава кутия, грешката при вас ще е голяма:
    https://www.google.bg/search?q=radia...w=1311&bih=872

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Явно избързаме , но и джанките цъфнаха във Варна .

Наблюдател
    Регистриран
    30.08.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    ...
    От казаното до тук би следвало...,че тези кутии не са направени от метал,а от пластмаса или нещо от това естество.За мен лично няма логика да се слага такава станция на пряка слънчева светлина,макар,че всички станции са на пряка слънчева светлина и на високо,защото въздуха е с различна температура на високо,на ниско,на открито,на сянка.Всъщност зависи от целите на измерването,ако е за цъфтеж и развитие на дървета -да ,има логика да са така разположени.

Между другото като се замисля...май само Матеев може да каже,кой сайт е най достоверен за температури днес,предвид апаратурата с която разполага.

Колкото до цъфтежа....днес ходейки насам натам видях кайсия,която е започнала да цъфти...може би защото е с подложка от джанка...

Потребител
    Регистриран
    22.05.2012
    Пчеларски район
    гр.Попово
    В тоя руски сайт GISMETEO преди малко драстично промениха прогнозата си за март.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Голям смях, тези пък имат прогноза до 10 април. http://www.accuweather.com/bg/bg/bur...monyr=4/1/2016

Страница 28 от 47 ПърваПърва ... 18262728293038 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •