Предоставям ви за разглеждане и други продукти, които по описание имат сходно въздействие върху пчелното семейство: http://www.daflorn.com/lactilly-animals-probiotic.html - може да се поръча директно от сайта;
http://www.baikal-em1.com/pchelarstvo/ - «Байкал ЕМ1» — многоцелеви микробиологичен препарат, разработен от водещи руски микробиолози, състоящ се от комплекс на живи полезни микроорганизми, които се прилагат за възстановяване на екологическия баланс.
Ако някой вече има опит, може да сподели.
Днес си говорих с единия .Казва че имал регистрация тук , но не е влизал от няколко години в форума .Пише в някаква друга група.!
Колкото до "отзиви" ,, сдържа се да прави заключения "все още"! Поне така ми каза.
А аз изобщо не мога да дам отзиви .
Но помня миналата година ,беше прочел доста в някъв подобен /руски форум/ за пчелари , преди да ме занимава с това.
Ами днес си говорих с моя приятел пчелар , а той отглежда около 260 кошера на два пчелина / как се справя не знам !
Та това което разбрах е че през тази зима нямал никаква смъртност ! Предстои му да прави пролетно третиране с препарата още 2 пъти /поне така разбрах / и чак на есен след някво изследване ще коментира!
Между впрочем прочетох от любопитство това за "Байкал "!
И той е руски препарат , но го дават за толкова много неща едновременно !Сигурно има някой който го е ползвал , щото го продават отдавна. От друга страна не се учудвам ! Руснаците в това да правят "универсални " и "прости " неща ,които да вършат работа са ненадминати ! За пример помня на времето , пращат ми 1 препарат за миене ! Можеш да измиеш както килима така и колата също така и най- мазните замърсени с масло и грес машини! показвам го на един търговец на известна западна марка ..и отговора е :
Ами то ние имаме отделни препарати за всяко нещо ! Ако продавам нещо такова ще остана гладен!
п.п
Към края на другия месец ще доставя още някво кол. от ендовиразата , и на есен най рано ще дам "отзиви " от третирането.
Днес преди час разговарях с Проф.д-р ЯНАКИ КАРАДЖОВ.Разясни ми начина и въздействието на Био Аписа в/у пчелите и необходимостта да третираш и тревната площ на пчелина с остатъка след като третираш семействата.Цената на 1литър е 8лв.Заявките ще се изпълняват от месец април,могат да се изпращат по-куриер,или с превоз усигурен от тях по-предварителна уговорка.Ще се възползвам от тази услуга ,през този сезон.
M.Milkov доста хора ще сме ти благодарни ако преразкажеш най-важните и интересни неща от разговора с проф. Караджов.
Много са нещата,и не знам дали ще мога да ги пресъздам.По- добре му звъннете на мобилния телефон,ще бъде по-автентично,много е обширно обяснението за използването на Био Аписа.А и Професора е много приказлив,отзивчив,и обяснява нещата в голяма дълбочина.Струва си да му се обадите.Аз разговарях с него 20-25 мин.,и се реших да се възползвам от този продукт през пролетта.Но температурата при третиране трябва да е над 10-12 градуса,за да могат да живеят, и да останат млечно киселите бактерии в кошера и по - тревата около него.Третира се еднократно.Пролет или есен.Пръска се директно в/у рамките на семейството.Пчелите ставали спокойни,и добивите се увеличавали.Тези бактерии унищожават вредните бактерии в кошера,и от там се подобрява микроклимата в кошера.Хигиенната чистота в кошера се подобрява, и от там и пчелите са спокойни, здрави, и не хапят примерно както преди това.При това положение не се използва пушалката,за опушване както при преглед.Не ти обръщат внимание,и работиш спокойно.
Този пост е редактиран от M.Milkov; 29.02.2016 в 16:29.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))