И аз едно време, гледах прогнозите! Ама сега гледам индианците. А те поливат кокичета, минзухари, леска и бадем! И бъркат сироп.
И аз едно време, гледах прогнозите! Ама сега гледам индианците. А те поливат кокичета, минзухари, леска и бадем! И бъркат сироп.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Днес по Стара Зара вдиях първите цъфнали бадеми, леската е в апогея си, кокичетата завяхват вече. Минзухара се е жлътнал. Пролетта дойде сякаш![]()
Днес беше около 15-16 градуса, но се усещаха като 30 гр. заради празника и виното.Пчеличките хвърчаха усилено и всяка трета - четвърта пчела носеше бледо жълт прашец. Видях, че има цъфнал дрян, но видях и доста пъпки на прасковите , които са готови до нялолко дни да цъфнат.
Този пост е редактиран от IVO_3; 15.02.2016 в 07:50.
"Десет грама практика са повече от тонове теория".
Голям късмет! И тук ме застигна пивко време,не само на северозапада......При прехода вчера от Видин до Раковски,цъфнали джанки видях само около Монтана и Враца.Цъфналите джанки около Враца са повече.Очаквах и тук да има цъфнали.но само дряна е напъпил,за джанката си трябва поне 20 дена.......
пп.Към момента температурата е 6 градуса и вали...
Това не е късмет, а направо орис!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Наборе и как се "бориш" с времето.Аз тъкмо обядвах печена риба и сега съм на вино с печени домашни фъстъци.Борба,какво да се прави,водим я с подръчни средства и материали....
rsz_img_20160221_135404.jpg
Вчера към един часа беше 10 градуса, облачно със слаб вятър. А тази пчеличка беше сама, ама много срамежлива. Три минути я преследвах да я снимам!
Днес е около 14 градуса с променлива облачност без вятър. Реших да прегледам на бързо семействата. Имат разновъзрастово пило на 2-3 рамки. Носят доста прашец. Със запасите за сега са добре, само на отводката сложих пак една питка. Една пчела реши, че имам нужда от пчелна отрова и ми направи сефтето за тази година.
rsz_img_20160227_121212.jpg
rsz_img_20160227_123934.jpg
А това е положението с прасковите.
Този пост е редактиран от IVO_3; 27.02.2016 в 20:46.
20160227_110403.jpg
Рояк в центъра на Пловдив.
Снимката е от днес.
Пчелите покриваха 8 пити .
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))