Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    8500х5,5=46750лв.Дори това и горното да е вярно, моля да бъде изтрито.В противен случай рискуваме, не само всички зърнари да станат пчелари, ами и всичкото ром, авганистанец, сириец и др.Също така ще бъдат спрени всички програми за бедния Български пчелар.
    Знаеш ли колко работа е докато стигнеш тия 46 750лв. Мисля, че имаш на представа....
    П.П. 8 500 делено на 140 равно на 60,7 кг/кошер. Нормално за 2015г.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Преди да напишете нещо такова, вземете в ръка калкулатора!
    Имате ли си представа колко печели един зърнар "средна ръка"?
    Нека приемем, че сее 5000дка с пшеница.
    Среден добив - 600кг/дка
    Средна изкупна цена - 200лв/тон
    5000*600=3000т
    3000*200=600000лв
    Към тези пари прибави и всичките субсидии, начислени за тези 5000дка!
    И ти очакваш той да стане пчелар за смешните 50000лв, добити изцяло с ръчен труд???
    Твоя калкулатор редовен ли е. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1467217
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Знаеш ли колко работа е докато стигнеш тия 46 750лв. Мисля, че имаш на представа....
    Що питаш мен ве.Чети нагоре и си отговаряй.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Твоя калкулатор редовен ли е. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1467217

Що питаш мен ве.Чети нагоре и си отговаряй.
    И на какво да си отговарям? Тези данни са на база ожънати 15% ранни сортове. Погледни после: http://www.fermer.bg//%D0%B2-%D0%B4%...news14203.html
    Ха сега сметни спрямо 500кг/дка пак за какви пари става дума. И вие се самонавивате, че тези хора ще станат пчелари, за да извадят с много повече ръчен труд много по-малка печалба??? Това е смешно! Някои дребни риби може и да си направят по едно малко пчелинче от 20 кошера, не толкова за мършавата субсидия, колкото да си уплътни свободното време и да изкара гарантирано чист мед за семейство и приятели. Ама за тези със средните и големите площи - забравете! Кой ще си сложи таралеж в гащите за да сее и гледа 100дка лавандула или мента, която иска също много ръчен труд? Да не е луд?!?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Ама колеги, вие тази сутрин пихте ли си кафето. Четете ли постовете или-не.Къде се самонавивам ,аз -лично.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    8500х5,5=46750лв.Дори това и горното да е вярно, моля да бъде изтрито.В противен случай рискуваме, не само всички зърнари да станат пчелари, ами и всичкото ром, авганистанец, сириец и др.Също така ще бъдат спрени всички програми за бедния Български пчелар.
    Ама колеги, вие тази сутрин пихте ли си кафето. Четете ли постовете или-не.Къде се самонавивам ,аз -лично.
    Аз отивам да източа от машината още едно кафе, ама вземи и ти си направи второто!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Аз отивам да източа от машината още едно кафе, ама вземи и ти си направи второто!
    Аз вече ударих една бира. Дано " самонавивката" ми бъде разбрана правилно от модератора и изтрита ,щото иначе -отиде сектора.

Потребител
    Регистриран
    18.03.2013
    Пчеларски район
    общ. Козлодуй , обл. Враца
    още едно кафе
    Кафе се пие до 9 от 9 до 11 бира , после кой каквото обича

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    В едно състезание, винаги има пръв и последен. В пчеларското състезание- също. Няма как да се сравняват майсторите, с калфите и чираците. Но, когато последните станат първи, тогава е редно да кажат едно благодаря! Както казва Сокола- едно е да искаш, второ да можеш, трето да го направиш, а четвърто да ти го признаят! А както казва нашия форумен лидер- време е да започнем да калкулираме коректно цената на собствения си труд. Ако го правим по европейски цени и цената на меда ще се движи в тая посока. На запад, а не към Балканите! Извинете за това словоизлияние, ама ме напъна отвътре!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Бат Тянко , обърни внимание на интервюто от 8-та минута нататък .http://bnt.bg/part-of-show/chetirina...te-v-gr-pleven

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Етиен Брюно, много точно и ясно каза къде е проблема с цена. Българският мед е много качествен, но се продава на цената на най-нискокачествения.
    Цитирам недословно: "Вие се нареждате на 3-то или 4-то място по производство на мед в Европа." "Вие сте много голям и важен европейски производител на мед."

Колеги събудете се...човека ви го казва директно.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 15 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 15 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •