Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 227 от 496 ПърваПърва ... 127177217225226227228229237277327 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,261 до 2,270 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Моята логика вярна или не е такава. Ние като страна членка на ЕС си плащаме вноската която е около 800 милиона зависи от БВП. Ние България я плащаме и ако може да си върнем част от тези пари под формата на усвояване на еврофондове аз съм на 100% за, ако не ги усвоим ги губим а си цакаме за членството.
    Винаги досега от програмния период се облагодетелстваха големите играчи сега за пръв път и по обикновенни хора (пчеларите защо ги няма не знам а също съм пчелар вярно с 30 кошера но нито съм регистриран нито съм взимал пари)
    Такаааа. Значи само и само да ги усвоим трябва едва ли не да ги натоварим на един камион и с една вила да ги разхвърляме по улиците, защото няма добре изграден план как да се вкарат в действие? Иначе се цакаме? Че то и сега се цакаме, а някой им пада манна небесна, но не както пише в библията - на гладните, а на хитраците. Държава за чудо и приказ.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Прав си спор няма но спора започна от некоректни цифри и нямаше въобще в предвид това той сложи всички под един знаменател

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Колеги лека вечер ви желая извинявам се за досадните си постове да даде Господ на всички ни добра и медоносна година и ще минем и без Деминимус както и досега без да е нужно да завиждаме на овчарите и краварите.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Това че някой пчеларства в Добруджа не означава автоматично високи добиви. На много места кошерите са твърде много на едно място и разчитат на един слънчоглед и се радват ако изкарат по 30 кг от кошер... Имам познати пчелари с по 150 семейства които не минават 3 т мед на година (20 кг/семейство).... А ако няма дъжд и слънчогледа не пусне нищо, тогава вместо да вадиш може да се наложи да храниш...Така че нещата са доста относителни... Проблема на повечето от тях е че не искат да се приспособяват (както и Матеев е казвал не веднъж) карат си както знаят, чакат държавата да им даде, и все някои им е виновен за положението и не на последно място завиждат и плюят по всеки които е малко по-добре от тях да речем...

Не познавам колегата (и в никакъв случай не искам да го обидя) за които се спомена че има 7 кг добив и при това положение няма как да издържа семейство - възможно е не съм запознат със условията му при които работи. Но все пак меда не е единствен продукт.... варианти как да подобриш приходите си винаги има.....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    ... Но все пак меда не е единствен продукт.... варианти как да подобриш приходите си винаги има.....
    Приказката беше за цена на меда, но и идеите за, които споменаваш не са за подминаване.Дай "сламка". Да конкретизираме някоя. Подскажи нещо!
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Сламки не,ами цели греди плуват във всеки кошер.Прашец,прополис,восък,пчел но млечице,търтиево млечице,"малки пчелни семейства" и т.н.Въпроса е дали ти се занимава.Пазар за качествен продукт се намира.Въпроса опира до колко време си склонен да отделяш на пчелите.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Това че някой пчеларства в Добруджа не означава автоматично високи добиви. На много места кошерите са твърде много на едно място и разчитат на един слънчоглед и се радват ако изкарат по 30 кг от кошер... Имам познати пчелари с по 150 семейства които не минават 3 т мед на година (20 кг/семейство).... А ако няма дъжд и слънчогледа не пусне нищо, тогава вместо да вадиш може да се наложи да храниш...Така че нещата са доста относителни... Проблема на повечето от тях е че не искат да се приспособяват (както и Матеев е казвал не веднъж) карат си както знаят, чакат държавата да им даде, и все някои им е виновен за положението и не на последно място завиждат и плюят по всеки които е малко по-добре от тях да речем...

Не познавам колегата (и в никакъв случай не искам да го обидя) за които се спомена че има 7 кг добив и при това положение няма как да издържа семейство - възможно е не съм запознат със условията му при които работи. Но все пак меда не е единствен продукт.... варианти как да подобриш приходите си винаги има.....
    И каква стана тя? Нали вадихме по 100 и кусур килограми от кошер? В балкана не можело, че няма такива паши, а ето сега и в Добруджа не можело, че имало само слънчоглед. Дори, ако нямало и дъжд трябва и да се храни. Това, че малка част от семействата надхвърлят възможностите си съм съгласен, но да се каже 80 - 100 кг. среден добив си е пълна лъжа. Та както каза зуница - приказката беше за цената на меда.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Pavel_Bs Виж публикацията
    ....Прашец,прополис,восък,пч лно млечице,търтиево млечице,"малки пчелни семейства" и т.н....
    Всичките тия изброени нещица зависят от едно обективно условие. Наличие на достатъчно растителност отделяща нектар, в икономически полезната зона на летеж на пчелите. А това условие не навсякъде и не по всяко време се изпълнява. Друго дай!
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Автор
    Регистриран
    04.02.2016
    Пчеларски район
    ЯМБОЛСКО
    Бой с пчели (нали вече има с петли , бикове и т.н) , само най смелия и силен ще оцелее

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Че си прав,прав си.Ключовата думичка е адаптация.Аз няма как да знам какво би било изгодно за добиване в твоя район,но мога да ти гарантирам,че ако предложиш нещо за продаване което ти е в излишък,аз бих го купил веднага.За цената ще се разберем като дойдеш в Китен.Гледай да си замезил добре,да няма после оправдания - ти ма напи,пък аз не разбрах,че цената е за тон...
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Страница 227 от 496 ПърваПърва ... 127177217225226227228229237277327 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •