Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 77

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    21.05.2015
    Е каде съм казал че маиката за един ден ще снесе на 10 рамки.... говорех за приблизителна дата като орянтир да знам как се движа ...

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от nihihihi Виж публикацията
    Е каде съм казал че маиката за един ден ще снесе на 10 рамки.... говорех за приблизителна дата като орянтир да знам как се движа ...
    ориентир-цъфтежа на растенията......
    П.П. Виж какво и кога цъфти при теб през март и април. Какво отделя прашец, нектар. колко като площ имаш......и ще прецениш кога да разширяваш кога да ротираш дали и кога да подхранваш........ Виж на 10 март колко пило имаш и колко пити покрити с пчели. на 25-30 март пак виж тея неща. На 15 април пак.......

Потребител
    Регистриран
    21.05.2015
    Ами аз така го написах сковах по един корпус, но са 4 нали все пак бях взел 3 отвотки и имам материал ....но наистина нямам рамки за вторите корпуси.имам и наследство 3 или 4 магазина с рамки ДБ изградени но те са от преди 5 години и не знам дали става нещо от тях??

Потребител
    Регистриран
    21.05.2015
    Здравейте. Да ви споделя как вървят нещата, до тука единия кошер е с 6 пити пило от рамка до рамка и две мед и вчера прибавих една празна. Другият е 5 пити пило отново отгоре до доло обаче само една пита мед и му прибавих една празна. Не съм хранил с нощо през март само мед отпечатвах по 2 на кошер. Питите са покрити с пчели изцяло налага се да духна че да видя с какво е.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от nihihihi Виж публикацията
    Здравейте. Да ви споделя как вървят нещата, до тука единия кошер е с 6 пити пило от рамка до рамка и две мед и вчера прибавих една празна. Другият е 5 пити пило отново отгоре до доло обаче само една пита мед и му прибавих една празна. Не съм хранил с нощо през март само мед отпечатвах по 2 на кошер. Питите са покрити с пчели изцяло налага се да духна че да видя с какво е.
    Започвай да даваш сироп, за да не им забавиш развитието! Сложи и по една за градеж, за да видиш дали ще градят, че имаш много да изграждаш!

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.11.2012
    От 25 март започнал профилактично третиране и подбудително подхранване с КАС-81:

- https://plus.google.com/106338265996...ts/HdMvmdm1Ane
    - http://www.libussr.ru/doc_ussr/usr_12448.htm

Всички компоненти от градска билкова аптека. По силни семейства с повече отворено пило - вече качали во втория корпус. Активно разпечатват и пренасят во втория корпус медени запаси . Това се вижда по восъчни остатъци и конденз (топла поилка чака по топло времето) на ламарина затваряща дъно. Изядоха горе-долу 30% от дадени 4 литра/семейство. Други само започнали. Дояждат питки от прашец. Много голяма горчилка - ако оближеш пръст...не става без изплакване на устата. Кой иска да пробва КАС-81 трябва да спре подхранване не по късно за един месец до паша, да не стане мед само за "много здравословна ракия" :-) Успех.

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.11.2012
    Един колега попитал:
    ...чрез качване на 5 плодникови рамки в 2 магазина и редуване с восъчни основи и отделянето на плодника с ХР да те питам:
    -при условие че имам непосредствено до пчелина 1000 декара рапица,която ще цъфне по мои сметки между 15-20 април и акация ,която ще цъфне около 05-10. май как да процедирам? Кога да стесня плодника?
    Публикувам отговор/мнение тука (тоѝ да ми прости) възможно някои и други колеги намерят в тази информация нещо полезно за себе си.

Ако акация ,която ще цъфне около 10 май, по моя график изолирам майка на ПОСЛЕДНИ медени 3 ДБ пити (от двете страни преградни табли) не по късно от 21-22 април - трабва до края на паша всичко пило излюпи, освободи пити за мед и да има минимум отворено пило. Ако основна паша рапица - изолираѝ сега. При тоя начин (за паша НЕ ПОВЕЧЕ от 15 дена), сигурно акация провалиш - нямаш "нови попълнения". После трябва, горе-долу, месец и половина (със различни стимулирания) да "пораснеш" за минимални 3-5 кила пчели за следваща паша. При мен основна паша акация, после - слънчоглед. Ако би цъфнала рапица (лично аз!) използвал тази паша за градеж на основи.

Това е схема на моя работа за следващи 3 седмици. Всичко правим според силата на семейството и минималния дневен пренос от нектар 300 гр (ако няма - подхранваме, ако слаби - обединяваме ). В момента 50% от семействата готови за "първа точка - 8 април". Успех!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •