Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    08.07.2014
    Пчеларски район
    Трънско
    Аз съм свръх неефективен. Миналата година извадих за първи път мед и по груби сметки, един буркан ми струва към 250лв.
    Тази година ще съм още по-неефективен, защото ще строя помещение за пчеларски нужди.
    Високо в гора съм и добивите са малки, но това не ме спира. Медът, обаче, е с уникален вкус и качество. Не може да се сравнява със слънчогледовия тебешир, рапици и пр.
    Подарих всичкият си мед на близки и приятели, но ако трябваше да го продавам, със сигурност цената му ще бъде над 10лв за буркан...
    Христо Йорданов

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Аз също най-хубавия си мед го запазих за себе си и за моите приятели и познати. И това го правя вече години наред. При това положение защо се сърдим на Германците, когато казват че Българския мед е посредствен. Ами че то наистина си е така - най-хубавия те не го виждат, не го чуват, не го помирисват и не го опитват.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Аз също най-хубавия си мед го запазих за себе си и за моите приятели и познати. И това го правя вече години наред. При това положение защо се сърдим на Германците, когато казват че Българския мед е посредствен. Ами че то наистина си е така - най-хубавия те не го виждат, не го чуват, не го помирисват и не го опитват.
    Това е така, защото прекупвачите не се интересуват от качествен и хубав пчелен мед.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Ако изяждате у вас 1 тон мед гдишно, означава ли,че останалити 20 тона са некачесвен мед. Ако е качествен, той къде е заминал.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ако изяждате у вас 1 тон мед гдишно, означава ли,че останалити 20 тона са некачесвен мед. Ако е качествен, той къде е заминал.
    Не знаеш в България колко много са ПЧЕЛАРИТЕ-ТАРИКАТИ, които нагло се опитват да пробутват захарен или фалшифициран по друг начин мед. Тези пчелари, които продават качествен мед, всъщност подобряват качеството на меда на ТАРИКАТИТЕ. До Германия в никакъв случай не достига качествен мед. Всеки по веригата се опитва да преметне другия - както пчеларите, така и прекупвачите. Далаверата се прави дори и от Полските или Германските фирми, които купуват на едро. Едно е ясно още от сега - Германците НЕ ЯДАТ КАЧЕСТВЕН МЕД, а някакъв бъркоч, сглобен от всички тарикати по веригата.

Например един колега пчелар, бивш работник при един от изкупвачите от Ловеч, ми е казвал, че във всеки един хомогенизатор те са доливали по 400-600 литра вода. Това е било уж за да го докарат до необходимото водно съдържание, което го изискват германците.

Ако човек се замисли, всеки един параметър на меда, който е далече от своята граница, се явява предпоставка изкупвача да направи някаква химия, пробутвайки по-некачествен мед в хомогенизатора. Къде мислите отиват всички некачествени медове, които изкупвачите са се прекарали да ги закупят? Ами малко по малко те се пробутват във варките с качествен мед.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Гледам много хора има тука но има един с едни ръчички го няма. Ааааа тука бил

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    А знаете ли защо не можем да продаваме директно на германски търговци без нашите прекупвачи?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от дядо борю Виж публикацията
    А знаете ли защо не можем да продаваме директно на германски търговци без нашите прекупвачи?
    Щом Матеев не може, то и ние не можем ( остава да направим една супер мощна кооперация но това не демократично и евроориентирано).

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Не че съм био,но био пчеларите са длъжни да купуват био захар,внасяна от двама в България.Интересното е,че единия вносител много ги плюеше миналата година,пък те завалиите от него са длъжни да купуват.Иди,че го разбери.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Е затова говорим от 2 страници не случайно сме оцелели толкова години и от неща по страшни от пазарната икономика.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •