Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 256

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Според сега действащата нормативна уредба няма точно и ясно дефинирани параметри.
    Закон за пчеларството, чл. 8, ал. 5 - от там те препраща към Наредба 10 от 1 април 2015год. и в нея за разлика от предишната наредба(27 от 2 юли 2002г.) която се отнасяше за номерацията на пчелните кошери, няма нищо конкретно за табелата нито размер, нито какво точно трябва да съдържа.

http://www.lex.bg/laws/ldoc/2135468444

http://www.ciela.net/svobodna-zona-d...nite-semeystva

Аз използвам формат А4(на "ландскейп" - обърнат странично) и изписвам:
    1. Номер на пчелина
    2. Име, презиме и фамилия(или фирма юридическо лице)
    3. Адрес(на собственика или по регистрация на юридическото лице)
    4. Телефонен номер

Ламинирам табелката и това е.
    Цитат Първоначално публикувано от Nic Виж публикацията
    Няма такова нещо. Единствено което се изписва на таберата е номера на пчелина. Колега чети внимателно от закона за пчеларството Чл. 8. (5) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 61 от 2014 г.) Постоянните пчелини задължително са с ограда. В срока по ал. 2 собственикът поставя на оградата табелка с регистрационен номер на пчелина съгласно наредба на министъра на земеделието и храните.
    Не давайте подвеждащи информации, ако не сте запознати.
    Ти или четеш избирателно или през ред...?!?
    Много ясно съм посочил, че според последните изменения на закона и новата наредба емного не ясно какво трябва да съдържа табелата(само един гол номер е прекалено малко и неясно). И като допълнение съм посочил какво АЗ ПИША НА МОЯТА СИ ТАБЕЛА, без да ангажирам когото и да било да си пише каквото си иска...

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Ти или четеш избирателно или през ред...?!?
    Много ясно съм посочил, че според последните изменения на закона и новата наредба емного не ясно какво трябва да съдържа табелата(само един гол номер е прекалено малко и неясно). И като допълнение съм посочил какво АЗ ПИША НА МОЯТА СИ ТАБЕЛА, без да ангажирам когото и да било да си пише каквото си иска...
    Преди седмица регистрирах пчелин.
    От ОДБХ: Закона е стар. На табелата се пише само номера на пчелина.
    Напълно е достатъчно. По номера на пчелина контролните органи ще получат достъп до останалата информация за собственика.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Остарелия закон за пчеларството, противоречи на закона за защита на личните данни.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Остарелия закон за пчеларството, противоречи на закона за защита на личните данни.
    Името и телефонният номер не са лични данни според смисъл на закона, за разлика от ЕГН-ето.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Името и телефонният номер не са лични данни според смисъл на закона, за разлика от ЕГН-ето.
    Кой трябва да знае името и телефона на собственика?
    Ако трябва да бъда точен, На табелата се пише само "ПЧЕЛИН".
    В ОДБХ снемат GPS координатите и цялата информация за пчелина и собственика е свързана в тяхната информационна система.
    Пиша напълно сериозно.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Преди седмица регистрирах пчелин.
    От ОДБХ: Закона е стар. На табелата се пише само номера на пчелина.
    Напълно е достатъчно. По номера на пчелина контролните органи ще получат достъп до останалата информация за собственика.
    Да, според последните промени в закона е така - само номера, но идеята на тел. номер и име е съвсем друга, а да не говорим, че и в по-стари версии на закона имаше изискване и за ЕГН-е...

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Телефонния номер и други лични данни ги пишеш в заявлението пред ОДБХ.
    Срещу това заявление се издава регистрационен номер.
    Казано по друг начин: Ако нямам телефон по някаква причина, то това не е причина, да не ми бъде регитриран пчелина

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Да, според последните промени в закона е така - само номера, но идеята на тел. номер и име е съвсем друга, а да не говорим, че и в по-стари версии на закона имаше изискване и за ЕГН-е...
    Аз също изписвам телефон за връзка на табелата. Идеята ми е при необходимост да има бърз начин всеки който пожелае да се свържи с мен. Това не дай боже може да е пожарникар повикан да гаси съседен имот или гора. Съсед ми е звънял миналата година, че пчелина се наводнява. Причината се оказа спукан основен водопровод на ВИК който минава по границата на имота, но водата избила вътре.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Аз също изписвам телефон за връзка на табелата. Идеята ми е при необходимост да има бърз начин всеки който пожелае да се свържи с мен. Това не дай боже може да е пожарникар повикан да гаси съседен имот или гора. Съсед ми е звънял миналата година, че пчелина се наводнява. Причината се оказа спукан основен водопровод на ВИК който минава по границата на имота, но водата избила вътре.
    Аз също считам, че слагането на телефон на табелата е изключително важно, защото и на мене ми се е случвало хора да ми звънят за един или друг проблем с някой от пчелините (за наводнение, за паднало дърво, за открадната оградна мрежа и т.н.). Ето как изглежда една моя табела:

WP_001855.jpg

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    За подобни случаи е хубаво да се сложи, но това е по преценка на пчеларя.
    От ОДБХ не го искат вече.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •