Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.11.2013
    Нямам претенции, чистете каквото искате. Смятам, че ме разбирате погрешно - българския мед не е лош, но не е и по-добър като цяло от украинския или аржентинския, с които съответно и се търгува на сходни цени. Ние тук можем да се бием в гърдите колкото искаме, нека е така, ако ни кара да се чувстваме по-добре. Но ако си надуваме балони изкуствено и после се чувстваме недооценени, ми се струва малко безсмислено. В бизнеса няма място за сантименти и емоции - има пазар, има изисквания за качество, има цени - или си конкурентен, или не.

До тук говоря за мед, който отговаря на качествените показатели, определени от ЕС. От друга страна, една от големите лаборатории в Германия - Intertek - ежегодно публикува анализ на резултатите с качествени отклонения през годината, структурирайки ги по произход и брой на пробите. Там, за съжаление, нещата стоят по друг начин от нашето мнение за българския мед. Истината е, че виждаме все по-често какви ли не тактики и лектории за сиропи и препарати, забранени в ЕС и това е притеснително.

Толкова от мен - останете със здраве!

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Апитрейд Пловдив Виж публикацията
    Нямам претенции, чистете каквото искате. Смятам, че ме разбирате погрешно - българския мед не е лош, но не е и по-добър като цяло от украинския или аржентинския, с които съответно и се търгува на сходни цени. Ние тук можем да се бием в гърдите колкото искаме, нека е така, ако ни кара да се чувстваме по-добре. Но ако си надуваме балони изкуствено и после се чувстваме недооценени, ми се струва малко безсмислено. В бизнеса няма място за сантименти и емоции - има пазар, има изисквания за качество, има цени - или си конкурентен, или не.

До тук говоря за мед, който отговаря на качествените показатели, определени от ЕС. От друга страна, една от големите лаборатории в Германия - Intertek - ежегодно публикува анализ на резултатите с качествени отклонения през годината, структурирайки ги по произход и брой на пробите. Там, за съжаление, нещата стоят по друг начин от нашето мнение за българския мед. Истината е, че виждаме все по-често какви ли не тактики и лектории за сиропи и препарати, забранени в ЕС и това е притеснително.

НЕ РАЗБРАХ, ТИ ХВАЛИШ ЛИ СИ СТОКАТА КАТО Я ИЗНАСЯШ?

Потребител
    Регистриран
    27.05.2013
    Пчеларски район
    с.Брестово Ловешко

Как процедирате ако сте взели проби от 15 пчеларя? Пращате 15 проби или една единична?

Автор
    Регистриран
    07.10.2010
    Пчеларски район
    ДОБРИЧКА
    Нали взимате проби качествения мед защо него взимате с разлика в цената от другия. Има доста прекупвачи който го купуват почти на цена на същата като вас без да взимат проби от пчеларя

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011

Тук не съм съгласен.Тази статистика свързана с отколоненията в качеството,не показва че българският мед е не качествен а показва някакъб брой на тарикатите които са правили шашми.Ако говорим за качество без тарикатлъците,за чист натурален мед какъвто произвеждат болшинството от пчеларите,сравнявайки го със съответния еквивалент от други райони и държави,мисля че нашия си е в челните позиции.Да не забравяме също че шашмите ги правят не само определени пчелари но и някой от прекупвачите.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    За мен е мноооого интересно участието на Апитрейд в тази тема. Излиза че темата горещо е следена и до сега не е взимано отношение. Интересно.
    Статистиките, че все по-голям брой проби не излизат в лабораторията въобще не е показателно за качеството на БГ меда. Господа от Апитрейд, чудесно знаете, че голяма част от фирмите изкупвачи месят ЯКО меда който изкупуват от пчеларите с най-различни бълвочи внесени от къде ли не. След това дават проба на микса.
    ВИЕ, ХОРАТА КОИТО КУПУВАТЕ МЕДА ОТ НАС Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ БЕЗ НАС ВИЕ ФАЛИРАТЕ. СТИГА ВЕЧЕ С ТЕЗИ ИГРИ. ВИЕ НИ ЕБАВАТЕ НИЕ ВИ ЕБАВАМЕ И ВСИЧКИ СТРАДАМЕ (съжалявам за грубия език).

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.11.2013
    Здравейте,

Относно това, което казах за статистиката на лабораторията- мнението на купувачите се формира частично и на база на тези данни, това е фактор, определящ как се възприема българския мед в най-общ смисъл. Не вярвам някои от останалите износители да слага антибиотици в меда, а после да пуска проби за по няколко стотин евро, за да измери колко точно е сложил. Същото се отнася и за фалшификациите - този, който го прави, предполагам знае какво прави. А и няма как да не си проличи - макар и в норма, стойностите ще се различават от тези на 100% истинския мед. Между другото, в лабораториите вече навлиза една нова и много по-прецизна методика, която по никакъв начин няма да може да бъде заблуждавана, така че издънките ще зачестяват.

Относно написаното за Румъния - не смятам, че ситуацията там се различава от тази тук. Просто пазарна конюктура, сега и реколтите от Южна Америка са в разгара си и вниманието на купувачите е насочено основно натам. Компаниите, на които ние продаваме, не са крайното звено, а отново само част от веригата - предпоследната дума имат супермаркетите, а последната - крайния клиент. Когато крайният клиент не възприема ново увеличение на цената и все по-често посяга към най-евтиния буркан на рафта (най-често бленда с голям процент китайски мед), това рефлектира по обратния път до вас.

Това включване ми е последно в темата, тъй като дискусията и изразните средства в нея са на ниво, което няма нужда от коментар. Ще ви обърна внимание на едно нещо - информацията е ценен ресурс и когато някой ви я дава безплатно - поне не го плюйте. Не ставайте агресивни, когато чувате неща, които не ви харесват, а първо ги анализирайте.

П.С. Във връзка с последното, доколкото си спомням, някои потребители на форума писаха писмо до депутат от Европейския парламент, за да ги питат точно за това, което написах в първото си мнение. Отговор получихте ли? Май г-жа Мария Габриел правилно е постъпила, че тези цветисти изрази с големи букви и нея щяха да застигнат

Поздрави

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    НЕ , не получихме отговор. И вече госпожа Габриел губи нашето доверие.
    Няма нужда да се обиждате от главните букви и начина на изразяване. Това не е оплюване, това е сигнал, червена лампа. Не съм работил с вас и не коментирам вашата работа, но болшинството от колегите ви създават мега отрицателни впечатления у нас. Крайно време е като се срещатате изкупвачите и разговаряте да повдигнете и обсъдите въпроса "пчеларите, все още ли ядът доматите с колците или ...." И не ми казвайте, че не се познавате не се срещате и не коментирате разни параметри от вашата работа. Преди няколко дни ваш колега откровено си призна, че се срещате и разговаряте и обсъждате вариант с изготвянето на списък с некоректните пчелари.

И последен въпрос. Като е толкова хубав аржентинския мед, толкова много, и толкова евтин защо не си работите с него ами се занимавате с нас?
    Този пост е редактиран от rosty_sz; 19.02.2016 в 06:58.

Потребител
    Регистриран
    06.11.2015
    Спасението на давещите се е дело на самите давещи се.

Ако си спомняте преди известно време се появи този адрес retrobee.org. Освен някои много интересни статии на които също следва да се обърне внимание има и материали за Българската Пчеларска Централа "Нектаръ". Разпръснати са по всички броеве, преди 9-ти септември са имали същите проблеми(восък, кражби, цена на меда), даже и по-големи и са ги решили задоволително(цена на меда). Цялата кооперация е тръгнала от една сергия за мед в София.Погледнете самия модел на тази кооперация. Всеки може да закупи дялове които вероятно(не е добре изяснено) носят дивидент.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Така доколкото разбирам,пазара и обстоятелствата ни тикат към 2 пътя.
    1.Да произвеждаме огромни количества с влошени показатели и да продаваме на ниска цена.
    2.Да залагаме на качество и да продаваме на цена каквато ни диктуват.
    Матеев спомена нещо че произвеждаме суровина от нисък клас.Ами суровината която прозвеждаме пак се продава като суровина в супермаркета,само че в друга опаковка и с етикетче.От нисък клас предполагам че защото за запада сме хора от ниска класа,ако въобще ни смятат за хора.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 37 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 37 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •