Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Апитрейд Пловдив Виж публикацията
    Точно така, квотата за безмитен внос на украински мед в ЕС е 5000 тона. За внос с начислено мито няма ограничения и годишно от Украйна в ЕС влизат около 30 хил. тона мед. Че квотата свършва на 1-ви януари също е вярно - големите украински преработватели предвидливо си имат регистрирани фирми в Германия и задно с други фирми, най-вече от Полша, вкарват мед на митнически складове на територията на ЕС и в първия възможен момент ги заявяват за освобождаване като част от квотата за безмитен внос. По този начин си слагат митото в размер на 17.3% в джоба за въпросните 5000 тона, а меда от квотата си се продава на цената, на която влизат останалите 30 хил. тона с платеното мито. Тези неща са отдавна ясни и не са тайна за никого.
    Прав е и колегата jordanov, че украинския мед си е мед като мед и е време да спрем с тези приказки, че нашето е най-хубаво и видите ли, целият свят тръпне да купи евтино български мед, та да го сложи за подобрител в другите боклуци. Такива приказки повече отиват на баби, обсъждащи чие внуче е най-хубаво, но не и на сериозно хора.

Поздрави и медоносна 2016-та година!
    Какъв е проблема на българския мед ако не е тайна? Освен, че е мед като мед и освен , че е евтин (според мен). Вие предполагам изнасяте прекупената продукция извън България, там не се ли хвалите, че вашето (нашето) е НАЙ-ХУБАВО?

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Какъв е проблема на българския мед ако не е тайна? Освен, че е мед като мед и освен , че е евтин (според мен). Вие предполагам изнасяте прекупената продукция извън България, там не се ли хвалите, че вашето (нашето) е НАЙ-ХУБАВО?
    Колега нищо към теб, ползвам въпроса ти за проблема на българския мед и защо е евтин....

На изложението в Плевен беше един французин заедно с Габриел някакъв председател на научна комисия на Апимондия т.е. на доста високо ниво в индустрията, там колега го попита същото с други думи и човека ни го каза без дори да се замисли че заради такива думи може и да излезе от залата с краката напред.... лошото че такова мнение е насаждано от години за българския мед... а щом на такова високо ниво се шири подобно мнение си представям по-надолу какво.... пазара се диктува от няколко немски и френски фирми.... На мен ми е по-интересно защо немците спряха да купуват нашия мед и за 4 месеца цената се срина от 5,20 на 4,40-4,60 уж заради украйнския мед... а в същото време не спряха да купуват от Румъния... има твърдения от бранша че всъщност няколко немски фирми (най-големите) просто са ни наказали и са казали че само от България няма да купуват... Ако Апитрейд знае да каже или поне някакво мнение по въпроса...

То в момента стана по-изгодно да занеса меда си в Румъния и да го продам като румънски....

Колкото за хубавото, че е добър - добър е, е има и по добри медове .... но като цяло в Европа - БГ меда е сред челната шестица по качества, но след като чух тоя французин какво каза и ... а за това и нашите си имат вина .... неведнъж съм писал че са нищо повече от износители на суровина в най-ниския ценови клас....В България за над 70 % от фирмите преработващи и изнасящи мед е важно да купят какъв да е мед на най-ниската цена и една нищожна част търсят не толкова количество колкото качество на малко по-висока цена... Мен ми любопитно Апитрейд в коя категория се нарежда...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 36 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 36 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •