Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 404

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Кумафос до сега не съм ползвал. Тази година се каня да ползвам и тая гадост. Иначе ДА ползвам ОК всяка късна есен (края на ноември) чрез накапване през последните две години, преди това един път с фогъра и преди това със сублимация (изпаряване)

И трите търтовки не бяха маркирани, а аз маркирам задължително. Със голяма сигурност мога да кажа че към края на август всичко беше маркирано.
    Късна самосмяна ,ли ? Неоплодени ? Снощи ,докато четях ми се щеше да те питам за поведението им ! С една дума по външни признаци има ли разлика от нормално развиващите се ?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Никаква разлика. Нормални майки с правилни размери и съотношения. Мушкат главите в килийките. Може би се движат малко по бързо из питите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Питам те защото имах проблем миналата година с една майка ,която отказа да снася, но не стана и търтовка ! Поведението :Те полират, тя се дупи и няколкократно подаване на открито пило от другите с-ва ,та до отзоваване ! По- скоро поведението на семейството ,като цяло (събиране на прашец ,активност, агресивно поведение ) ми беше интересно !

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan Mankov Виж публикацията
    Питам те защото имах проблем миналата година с една майка ,която отказа да снася, но не стана и търтовка ! Поведението :Те полират, тя се дупи и няколкократно подаване на открито пило от другите с-ва ,та до отзоваване ! По- скоро поведението на семейството ,като цяло (събиране на прашец ,активност, агресивно поведение ) ми беше интересно !
    Една майка изобщо не я прави на въпрос. Ние тук си говорим за от 10 нагоре. Е при мен беше 2015г.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    В поведението на семействата не забелязах нищо необичайно. Може би малко повече агресия, но може да е субективно.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    В килийките по колко яйца има снесено?

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    В килийките по колко яйца има снесено?
    Имаш предвид в една килийка да има да има повече от едно яйце ли? Опасявам се, че без да търся това, няма как да ми хрумне да гледам за тази аномалия. Утре ще отида да гледам по-обстойно. Но бих искал да ме посъветвате и за другия ми въпрос - ако сложа рамка с пило от друг кошер, при наличието вече на търтеи ще се оплодили ли майка?

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Една майка изобщо не я прави на въпрос. Ние тук си говорим за от 10 нагоре. Е при мен беше 2015г.
    Съчувствия !!! На мене не ми е за майката ,а за косвени ,външни белези ! Разбираш ме ,ще пиша книга !

П.С. Аз не бързам да ги ровя ,така ,че тази година може да не е една ! Да ни пази Оня ,горе !

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    С Разбираш ме ,ще пиша книга !
    И ти ли? Че аз чакам още от един отявлен пчелар да напише нещо, но той все още се бави.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    П.С. Аз не бързам да ги ровя ,така ,че тази година може да не е една ! Да ни пази Оня ,горе !
    Защо не бързаш, как се удържаш.За да ни пази оня горе , нали трябва първо ние да се пазим.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •