Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 113 от 239 ПърваПърва ... 1363103111112113114115123163213 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,121 до 1,130 от общо 2387
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Последствията от това ги виждаш.
    Да, така е. Навсякъде пчелите греят, в Странджа няма смъртност, ако няма и при мен, как ще докараме деминимис.

Ок. Щом разчиташ на де минимис.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Няколко дни ровя по кошерите.Положението е -да не хваща продължителен студ.Не направих питки, дано да не си ръся главата с пудра захар. Мед има за още една зима, но в някои семейства не е достатъчно около пилото.Много писаници имаше, как не си отваряли кошерите от октомври до март.Моят съвет - вижте си семействата, ако още не сте го направили.Покрай топлото време и прашеца има доста открито пило и прясно наснесено.При мен ще пада здраво хранене.Сложих тук -там инверт, да видя как ще го вдигат.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Няколко дни ровя по кошерите.Положението е -да не хваща продължителен студ.Не направих питки, дано да не си ръся главата с пудра захар. Мед има за още една зима, но в някои семейства не е достатъчно около пилото.Много писаници имаше, как не си отваряли кошерите от октомври до март.Моят съвет - вижте си семействата, ако още не сте го направили.Покрай топлото време и прашеца има доста открито пило и прясно наснесено.При мен ще пада здраво хранене.Сложих тук -там инверт, да видя как ще го вдигат.
    Като имаш мед за още 1 зима, защо не надраска една пита, а се насочваш към инверта........?
    П.П. Не че ти се мешам ама във всички книги които имам се препоръчва стесняване (за да се доближи меда до пилото) и надраскване на меда по питите щом има медени пити. Точно в този сезон (в края на зимата), и щом времето го позволява. Вчера четох една такава книга “Книга за личното стопанство“. За пчелите в нея са писали Шабан Шабанов, Бижо Бижев, Любен Радоев и др...... Аз лично им се доверявам.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Като имаш мед за още 1 зима, защо не надраска една пита, а се насочваш към инверта........?
    Ами по-лесно ми се видя.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Храни, храни. Ние *дето не храним да му мислим, а и като не ги отваряме пак да му мислим. Какво значи - няма достатъчно около пилото? А не трябва ли да има място за ново пило и затова пчелите да освобождават? Ако времето остане топло ще става още по - буйно развитие и оттам - рояци. Ако се развали времето то развитието ще продължи от постоянното подхранване и след това отново - рояци. Ако са по гладни ще имат повече място за снасяне на майката, а ако са задръстени ще има какво? Рояци.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Храни, храни. Ние *дето не храним да му мислим, а и като не ги отваряме пак да му мислим. Какво значи - няма достатъчно около пилото? А не трябва ли да има място за ново пило и затова пчелите да освобождават? Ако времето остане топло ще става още по - буйно развитие и оттам - рояци. Ако се развали времето то развитието ще продължи от постоянното подхранване и след това отново - рояци. Ако са по гладни ще имат повече място за снасяне на майката, а ако са задръстени ще има какво? Рояци.
    Не казвам дали да храните или не.Казвам за нашият регион, да си видят семействата колегите.Нали съм писал, че моите пчели не се роят.Кво да правя -слабички са. Като стана добър пчелар, може и при мен да почнат да се роят.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    За 6г. само 1 кошер ми изпадна в роево....... Като го усетих му изчистих майчилата. След 5-6 дни като го проверих, пак беше заложил ЯКО майчила. Разделих го и всичко приключи. За мен лично роенето не е чак такъв проблем.Ще видим тая година как е щом се засилват толкова рано.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Атанасов, да не ти падна хемоглобина, че се загуби?

Аха. Тук си бил.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    За 6г. само 1 кошер ми изпадна в роево....... Като го усетих му изчистих майчилата. След 5-6 дни като го проверих, пак беше заложил ЯКО майчила. Разделих го и всичко приключи. За мен лично роенето не е чак такъв проблем.Ще видим тая година как е щом се засилват толкова рано.
    Ще се научиш още по - качествено да делиш.

Страница 113 от 239 ПърваПърва ... 1363103111112113114115123163213 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •