Най-голяма част от нещата са от брат Адам ( все пак става въпрос за развъждане тип Бъкфаст). Последните няколко статии са до голяма степен от книгата "Breeding the Honeybee" на брат Адам. По очевидни причини предпочетох да се придържам до голяма степен към хронологичната подредба на статиите в тази книга.
Друга част от нещата са от " Queen rearing and bee breeding" на Harry Laidlaw Jr. и Robert Page; "Background to bee breeding" на John Atkinson; "Bee sex essentials" на Larry Connor; статии на Paul Jungels; собствен опит, както и от лична кореспонденция с Бъкфастски пчеловъди.
Трудовете на Ruttner, свързани с тази тема, умишлено не са включени, по обективни причини.

Смятах тези неща да ги напиша най-накрая в полето "използвана литература" както си му е реда, за да не спамя след всяка отделна статия, пък и би ми отнело време да търся някои неща от коя точно книга бяха.

Не ги слагам в подфорума за публикувани статии в пресата, защото съм сметнал че не им е там мястото. Тук споделям за практиката при развъждането на Бъкфаст. Практика, която се основава на точно ето тази теория. Някои от другите селекционни програми с които съм запознат също смятам да ги спомена накратко, като база за сравнение.

Още няколко теми и почвам практическата част........