Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 632

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Мой приятел пчелар всяка пролет слага в сиропа отвара от люта чушка , лук (лук е използвал и Гърдев ) и някои билки и до колкото знам добре се отразяват на пролетното развитие . Не знам колко чушки им е сложил въпросния пчелар , че да си умори семействата, ама и аз като превишава дозата бълвам огън и жупел.

Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Град Правец
    Цитат Първоначално публикувано от boris Виж публикацията
    Мой приятел пчелар всяка пролет слага в сиропа отвара от люта чушка , лук (лук е използвал и Гърдев ) и някои билки и до колкото знам добре се отразяват на пролетното развитие . Не знам колко чушки им е сложил въпросния пчелар , че да си умори семействата, ама и аз като превишава дозата бълвам огън и жупел.
    Аз, също миналата пролет давах люти чушки по рецептата на Д-р Върбанов, но на четвъртия ден слагах натриев бензоат на прах, лук слагам винаги в питките, и до сега не сме имали проблем, най-вероятно, не е спазено времето за накисване , а то не трябва да е повече от 20 минути, защото разтвора става отровен. Смятам да го приложа и тази пролет, за ефект, не мога да кажа, защото не разчитам само на това. На 07.02.2016, третирахме с BeeVital, като очаквах, че ще изпаднат доста акари, понеже последното третиране, пак със същият препарат, беше през октомври, когато гледаха още пило, но вчера установих,че са изпаднали много малко, в някои семейства по 2, в някои по 20, само в едно имаше около 70, а в едно изобщо. Дъната навсякъде са мрежести, и цяла зима следя естественото отпадане на акари, колкото и да е неточен метод, според мен все пак дава някаква представа.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Много ми е интересна тая история с третирането за акара! Покрай термичния метод, който ме заинтересува преди две години изчетох купища най различни мнения и рецепти. То не са химии всякакви, то не са билки, чушки, аромотерапия и каквото още се сетите. Очаквам скоро някой да пише, че е третирал с "царска вода".
    И никой не докладва съизмерими и съпоставими резултати, с които да се направи сравнителен анализ на методите. А метода не е сложен и всеки може да го приложи. Матеев достатъчно точно го описа. Правиш теста и броиш останалите, а не падналите акари. После третираш и след месец пак броиш. Само така ще може да се извадят някакви смислени изводи, кой метод дава резултат и кой е чиста проба "пчеларска легенда". Останалото е стрелба по комари в тъмна стая!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Град Правец
    Цитат Първоначално публикувано от boris Виж публикацията
    Аз също, миналата година давах сироп с люти чушки по рецептата на Д-р Върбанов, на четвъртия ден натриев бензоат на прах, кромид лук слагам винаги в питките, и досега не сме имали проблем, за ефект относно акара, не мога да потвърдя, защото не разчитаме само на това. В статията пише, че престоят на чушките повече от 20 минути, прави разтвора отровен, може би от там е дошъл проблема. На 07.02.2016 третирахме с BeeVital, като очакванията ми бяха, че ще изпаднат доста акари, тъй като последното третиране със същият препарат, беше през октомври, когато гледаха още пило. Вчера установих, че в едно семейство нямаше нито един изпаднал, в три имаше по 20, в три по 2 и само в едно имаше около 70. Макар, че се смята за неточен метод, аз цяла зима следя естесвеното опадане на акари, дъната навсякъде са мрежа. Семейството в което, нямаше никакви изпаднали акари, а и зимата почти не се виждаха, месец август имаше прекъсване на пилото.
    Този пост е редактиран от Silvia; 15.02.2016 в 11:59. Причина: сега си видях предният пост, а смятах, че не съм го публикувала. Тозиако, прецените го изтрийте, благодаря.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •