Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 362

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Днес имаше доста хора, но не беше трагично. Минаваше се лесно и достъпа до щандовете беше възможен с малко търпение. Нищо кой знае какво като изложители. Имаше откровени боклуци които не проумявам как се намират хора да ги купуват. забелязах почти нулев интерес към разпечатващите машини, линията на Лисон, шнекове и друга по профи техника. Купуваха се основно дреболии.
    Кой би дал ХИЛЯДИ левове за профи техника, при положение, че му свалят цената на продукцията. Че даже има минимално увеличение в цените на Лисон...... Иначе изложението ми харесва и ще ходя и занапред.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    valaz, от коя фирма взема пласмасовите рамки?
    А за всеки който иска да разглежда на спокоиствие да отива след 14 часа, няма никой.

Тази фирма продаваше пластмасови рамки на изложението http://viitorsanatos.ro/PENTRU-STUPA...-2-R_prod_1005

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от malkia.sandanski Виж публикацията
    Тази фирма продаваше пластмасови рамки на изложението http://viitorsanatos.ro/PENTRU-STUPA...-2-R_prod_1005
    Аз гледах на първия етаж, където бяха полските машини. Големите ДБ бяха към 4 лв а малките 2.40, ако не се лъжа, бяха в черен цвят. Продавача ми обясни,че ги произвеждали румънците, защото били закупили патента от американците, но на вънкашен вид наистина приличат. Незнам само дали ще ги градят.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Някой не видя ли да се продава нагревателна рамка за чистене на акари?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Общи приказки.................................. ...........................

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Общи приказки.................................. ...........................
    Точно така - общи приказки и разтягане на локуми вече пет поредни заседания. С това темпо пчеларите ще се обединят след 100 години. Необходим е КОРЕННО РАЗЛИЧЕН ПОДХОД при обединението на пчеларите, но за съжаление този подход няма да се хареса на повечето от старите пчеларски лидери (вождове), които всъщност стоят в основата на съществуващото разединение. Причината - болни амбиции за власт и лидерство - това директно им го казах в моето изказване, която е някъде в края на втория клип - веднага след като си тръгна Мария Габриел.

Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Аз гледах на първия етаж, където бяха полските машини. Големите ДБ бяха към 4 лв а малките 2.40, ако не се лъжа, бяха в черен цвят. Продавача ми обясни,че ги произвеждали румънците, защото били закупили патента от американците, но на вънкашен вид наистина приличат. Незнам само дали ще ги градят.

Този човек ги продаваше пред хотела като малките струваха 2,20 лв. http://viitorsanatos.ro/PENTRU-STUPA...-bust_prod_672
    Каза, че за количества прави отстъпка. Можел да ги изпрати до България, но цената за транспорта ще е 2 пъти по-висока отколкото ако ги изпрати до Гюргево. Така, че предложи да ги изпрати до Гюргево, а аз да си ги взема от там. Засега не зная колко ще струва транспорта до Гюргево, тази седмица ще му пиша да го питам.
    Обясни, че трябва да се намажат с восък, за да ги градят пчелите. Обясни, че дезинфекцията трябва да се извършва с пароструйка, а за да се махне восъка от тях трябва да се охладят под 5 градус Целзий.

Цитат Първоначално публикувано от malkia.sandanski Виж публикацията
    Този човек ги продаваше пред хотела като малките струваха 2,20 лв. http://viitorsanatos.ro/PENTRU-STUPA...-bust_prod_672
    Каза, че за количества прави отстъпка. Можел да ги изпрати до България, но цената за транспорта ще е 2 пъти по-висока отколкото ако ги изпрати до Гюргево. Така, че предложи да ги изпрати до Гюргево, а аз да си ги взема от там. Засега не зная колко ще струва транспорта до Гюргево, тази седмица ще му пиша да го питам.
    Обясни, че трябва да се намажат с восък, за да ги градят пчелите. Обясни, че дезинфекцията трябва да се извършва с пароструйка, а за да се махне восъка от тях трябва да се охладят под 5 градус Целзий.

Транспорта струва 45 евро от Клюж до Гюргево за 500 рамки.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Липсващия 1 час от моите записи на пчеларската конференция в Плевен най-после се появи в интернет пространството. Има го под формата на филм, направен от операторите на колегата Куменов. Изгледайте филма. Интересното става от 15-тата минута нататък, когато аз всъщност откривам неофициалните дебати след като си тръгнаха Министър Танева и след нея и Мария Габриел.

В моето изказване аз на всеослушание обявих, че причината за липса на обединение са БОЛНИТЕ АМБИЦИИ НА ПЧЕЛАРСКИТЕ ЛИДЕРИ !!! И че нови пчеларски организации ще се създават дотогава, докато все още има неудовлетворени кандидат "лидери". А такива все още има има и аз мога да цитирам конкретни имена. А самото обединение е невъзможно, защото никой "лидер" не иска да заема ПОДЧИНЕНА ПОЗИЦИЯ. Всеки се мисли за по-велик от останалите. И това е не само на национално, но и на регионално ниво.

Истината за "лидерите" е, че повечето се провалят в това, за което са избрани - да ходят в МЗХ и да подпомагат държавата във формирането на Държавна политика в пчеларството. "Лидерите" или въобще не идват на заседанията, или ако дойдат, идват неподготвени и плещят глупости. И това е масово явление с малки изключения.

Ако започна да ви разказвам кой какви ги върши, ще се изпокарам с повечето от тях. Но това е горчивата истина ....... Пчеларските "лидери" не защитават пчеларите така, както би трябвало да бъде, ако в работните групи попадаха свестни и интелигентни пчелари. Има такива в страната, но за съжаление те са извън работните групи.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •