Ами има го явно АГ , но пчеларите ги е страх да си признаят. Така е като е пълно с нерегистрирани пчелини... липса на ветеринарен контрол и тн.
Ами има го явно АГ , но пчеларите ги е страх да си признаят. Така е като е пълно с нерегистрирани пчелини... липса на ветеринарен контрол и тн.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Аз от миналата година чакам нова регистрация за увеличаване на бройката на кошерите и за снемане на GPS координатите и се оказа, че трябва ветеринара да дойде и да свърши тази работа. Обажда ми се по телефона лятото през седмицата, че ще мине , а аз съм на работа в София и му казвам, че пчелите са в двора на вилата и там е съпругата ми и че ще може да влезе, а той ми вика, какво да правя при жена ти.... и така и не мина, ...бунак.... поне едно кафе можеше да изпие, направо си е обида..
Сега като гледам отново снимките, зимните запаси са малки в рамките на кълбото, което явно не е било и голямо.
Последните години есента е дълга и топла, което позволява на пчеларя да направи осведомителен , дори и основен преглед на семейството, за да установи дали правилно е разположено кълбото и какви са запасите и да се направят нужните корекции. Аз това го направих през септември и на нуждаещите подадох инвертиран сироп за допълване на запасите и дори ми направи впечатление, че някои от семействата бяха и запечатали този сироп.
Аз един път не ги зазимих на мана и тогава имах най -голяма смъртност.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))