Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 31 от 47 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 301 до 310 от общо 465
    Потребител
    Регистриран
    27.05.2013
    Пчеларски район
    с.Брестово Ловешко
    Нуклеуса може и да не успеят да го гризат заради сравнително по-краткия престой на пчелите в него. При кошер/фибранен/ обаче успяват да гризат/дебилина 20 мм/. Най -натоварените части на нуклеуса са прелката и фалца, където лягат рамките и те би трябвало да са зашитени. Прелките ги гризат и разширяват, при рамките се от заклейването се къса всеки път по фин слой фибран при вадена на рамка. Освен това, задължително трябва да има мрежест отвор на дъното, бил той и от притивокомарна мрежа. Иначе имам фибранен кошер 8-к ДБ на възраст две лета и вече втора зима, има проблемите които описах/беше първия, който направих/и си проби прелка и на задната стена, точно поради липсата на мрежа на дъното.
    Фибрана е XPS на Fibran

Потребител
    Регистриран
    27.05.2013
    Пчеларски район
    с.Брестово Ловешко
    Относно Аустротерм поне в Ловеч отговарят, че бил много по-скъп и затова престанали да го зареждат и респективно да поддържат наличности.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от tsvetanko1973 Виж публикацията
    Относно Аустротерм поне в Ловеч отговарят, че бил много по-скъп и затова престанали да го зареждат и респективно да поддържат наличности.
    Така отговарят и в Пловдив.
    Предполагам, че така ще отговарят навсякъде.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    http://stroitelni.bg/xps-ekstrudiran...iren-fibran-49
    На този сайт предлагат Fibran L 500, L 600, L 700
    Като L 500 съответства по качества на Austroterm Top 50,
    а L 700 на Austroterm Top 70 - 38кг/м3
    Не съм питал имат ли в наличност. Не знам и колко ще струва доставката по Еконт.
    Складове не посочват. Само ШоуРум-ове.

Автор
    Регистриран
    09.10.2010
    Пчеларски район
    1. общ. Левски и 2. общ. Роман
    Нещо не видях плътности в този сайт.
    Fibran XPS 300-L е с плътност 30-32кг./м3- чакам да ми се обадят и за по плътните фибрани от Техническия Отдел на FIBRAN.
    Предпочитам да пия от извора.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kroum Виж публикацията
    Нещо не видях плътности в този сайт.
    Fibran XPS 300-L е с плътност 30-32кг./м3- чакам да ми се обадят и за по плътните фибрани от Техническия Отдел на FIBRAN.
    Грешката е моя.
    500 - Л, 600 - Л и 700 - Л, съм ги гледал в сайта на Фибран - Русе.
    На този сайт наистина не ги предлагат.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Цени не виждам обявени никъде,и на дребно едва ли продават.

Автор
    Регистриран
    18.03.2015
    Стиродура който ползвам е на Аустротерм , в Бургас ги има в Деплан ,като и там допродават наличните количества (4 см. имат повече) Възможно е да се окаже същия продукт за които пишете . А за гризането - онзи ден прибрах едно ползвано нуклеусче и имаше гризано , по едносантиметровия фибран повече , по стиродура съвсем малко . Като го гледам ако го гризат в това темпо трябва да изкара поне 3-4 години . Другия път ако не забравя ще го снимам отвътре .

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Сандъците отвътре ги пръскам с прополисова тинктура и не ги гризат.
    Само прелките разширяват, но Матеев е дал решение за това.
    Прави по-голям отвор и в него залепва парче от полипропиленова тръба.
    Може да се направи и от дърво и други материали.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Пчелите се опитват да гризат отвътре само когато са на зор. Например затворите прелката при пръскане и я забравите затворена. Тогава ще започнат масово да гризат дори и дървото, но това е акт на отчаяние. Или пък не са доволни от размера на прелката и искат да я разширят. Така ги е научила еволюцията - сами да се грижат за отворите в гнездото. Могат да ги запушват (заклейват), но могат и да ги разширяват (прогризват).

В нормална ситуация обаче няма причина пчелите да гризат каквото и да е. Ако все пак пчеларя детектира някакво прогризване, значи е имало някакъв проблем със семейството. Аз също съм виждал прогризвания, но това е след затваряне на прелките по време на пръскане на арендаторите.

Страница 31 от 47 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •