Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 465

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Да и аз изчислих тази цена. Въпроса е от къде могат да се поръчат тези листи?

Автор
    Регистриран
    09.10.2010
    Пчеларски район
    1. общ. Левски и 2. общ. Роман
    От дистрибутор на Аустротерм. Виж в сайта им има списък с дистрибутори, кой ти е най-близо.
    Дистрибутора при който бях ми каза че е скъп тоя XPS и дори в сезона на изолациите рядко го поддържа.
    Даде и жокер, че аналогичен Фибран вероятно ще е по-евтин.
    Предпочитам да пия от извора.

Потребител
    Регистриран
    27.05.2013
    Пчеларски район
    с.Брестово Ловешко
    Нуклеуса може и да не успеят да го гризат заради сравнително по-краткия престой на пчелите в него. При кошер/фибранен/ обаче успяват да гризат/дебилина 20 мм/. Най -натоварените части на нуклеуса са прелката и фалца, където лягат рамките и те би трябвало да са зашитени. Прелките ги гризат и разширяват, при рамките се от заклейването се къса всеки път по фин слой фибран при вадена на рамка. Освен това, задължително трябва да има мрежест отвор на дъното, бил той и от притивокомарна мрежа. Иначе имам фибранен кошер 8-к ДБ на възраст две лета и вече втора зима, има проблемите които описах/беше първия, който направих/и си проби прелка и на задната стена, точно поради липсата на мрежа на дъното.
    Фибрана е XPS на Fibran

Потребител
    Регистриран
    27.05.2013
    Пчеларски район
    с.Брестово Ловешко
    Относно Аустротерм поне в Ловеч отговарят, че бил много по-скъп и затова престанали да го зареждат и респективно да поддържат наличности.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от tsvetanko1973 Виж публикацията
    Относно Аустротерм поне в Ловеч отговарят, че бил много по-скъп и затова престанали да го зареждат и респективно да поддържат наличности.
    Така отговарят и в Пловдив.
    Предполагам, че така ще отговарят навсякъде.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    http://stroitelni.bg/xps-ekstrudiran...iren-fibran-49
    На този сайт предлагат Fibran L 500, L 600, L 700
    Като L 500 съответства по качества на Austroterm Top 50,
    а L 700 на Austroterm Top 70 - 38кг/м3
    Не съм питал имат ли в наличност. Не знам и колко ще струва доставката по Еконт.
    Складове не посочват. Само ШоуРум-ове.

Автор
    Регистриран
    09.10.2010
    Пчеларски район
    1. общ. Левски и 2. общ. Роман
    Нещо не видях плътности в този сайт.
    Fibran XPS 300-L е с плътност 30-32кг./м3- чакам да ми се обадят и за по плътните фибрани от Техническия Отдел на FIBRAN.
    Предпочитам да пия от извора.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kroum Виж публикацията
    Нещо не видях плътности в този сайт.
    Fibran XPS 300-L е с плътност 30-32кг./м3- чакам да ми се обадят и за по плътните фибрани от Техническия Отдел на FIBRAN.
    Грешката е моя.
    500 - Л, 600 - Л и 700 - Л, съм ги гледал в сайта на Фибран - Русе.
    На този сайт наистина не ги предлагат.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Относно прогризването което споменавате,много съм се чудел защо уловен рой,хванат в капан със стиропор за таван/покрив(нямах друго под ръка) изгризва стиропора и отваря пролуки откъдето му скимне,без някакъв заложен план или цел.Това го правят както малки роеве,така и големи роеве,просто на малките им трябва повече време.При условие,че имат предостатъчно обем за усвояване,добра вентилация,те продължават да го разширяват.Предполагам,че гонят някаква овална форма като в хралупа,или пък търсят солиден "зид" за да се успокоят.Пробитите дупки ги ползват, плюс прелките,не ги заклейват.Мисълта ми е,че усещат когато е мек материала и се посвещават на това да проверят докъде могат да стигнат.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Pavel_Bs Виж публикацията
    Относно прогризването което споменавате,много съм се чудел защо уловен рой,хванат в капан със стиропор за таван/покрив(нямах друго под ръка) изгризва стиропора и отваря пролуки откъдето му скимне,без някакъв заложен план или цел.Това го правят както малки роеве,така и големи роеве,просто на малките им трябва повече време.При условие,че имат предостатъчно обем за усвояване,добра вентилация,те продължават да го разширяват.Предполагам,че гонят някаква овална форма като в хралупа,или пък търсят солиден "зид" за да се успокоят.Пробитите дупки ги ползват, плюс прелките,не ги заклейват.Мисълта ми е,че усещат когато е мек материала и се посвещават на това да проверят докъде могат да стигнат.
    Стиропор - едностранно затворена молекула . Фибран -двустранно затворена .
    Ше пробвам идеята на Николай .

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •