Май пак се оказах лош пророк. Алчността е присъща на човека, но не винаги води до прогрес. И ако някой си е мислил, че на пчеларите ще се дадат едни пари ей така, то грешно си е направил сметката. Последните години виждам, че интереса към пчеларството върви рамо до рамо с разпределянето на пари. В момента, в който се заговори за субсидии, пчеларството е в сериозен подем. После следва разочарованието. После картинката се повтаря(човека е единственото животно, което повтаря една и съща грешка два и повече пъти). Първият въпрос, който се задава от кандидат пчеларите е каква субсидия ще получават. За мен това не е нормално. Наливането на пари в един сектор, рано или късно води до негативни последствия. Преди години и аз вярвах, че субсидиите ще вдъхнат живот на сектора, но виждайки как се развиват събитията стигнах до извода, че те само изкривяват пазара. От години повтарям, че не толкова субсидии ни трябват, а по-скоро да имаме подсигурени по-добри условия за работа от чисто нормативен характер или с две думи държавата да спре да ни пречи. Още когато министър Танева направи промоция на програмата по мярка 10 бях скептичен и вярвах, че това е прах в очите на пчеларите за да се замаже положението, че точно тогава напрежението беше се повишило около гафа с поправките в закона. Май се оказах прав.

Цитат