Крайно време е и ние да си завъдим един мармот: http://www.standartnews.com/svyat-am...et-320865.html
Крайно време е и ние да си завъдим един мармот: http://www.standartnews.com/svyat-am...et-320865.html
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Охоо слънчо моите са от 24.01.2016WP_20160124_10_41_24_Pro.jpg
Моята МТО станция освен всички други датчици има и един термодатчик, закопан на 1 метър дълбочина в почвата. Топлото време в последните седмици успя да вдигне температурата на този датчик от 2.2 до 6.1 градуса. Това никога не се е случвало по това време на годината. Може да ви изглежда малко, но това на практика означава натрупана КОЛОСАЛНА ТОПЛИННА ЕНЕРГИЯ в повърхностния 1 метър от почвата за региона на България. Също така означава, че от сега нататък едва ли ще има ИСТИНСКА ЗИМА. Дори и да дойдат студени въздушни фронтове, тази топлинна енергия от почвата ще ги затопли много бързо. Дори и да навали много сняг, тази топлинна енергия в почвата ще го разтопи много бързо.
Не съм метеоролог, но като неспециалист съм склонен да прогнозирам, че тази година от сега нататък ще сме свидетели на мека зима и РАННА ПРОЛЕТ с всички призтичащи от това последствия. Очертава се ранен цъфтеж на всички овошки и земеделски култури, ранно бурно развитие на семействата, и разбира се РАННО РОЕНЕ в ОСОБЕННО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ.
Семействата сравнително рано ще напълнят кошерите с пило, и ако случайно през март дойде някакъв кучи студ, който да се задържи поне 2 седмици, тогава той ще надделее над топлинната енергия на почвата, ще унищожи пилото и ранно цъфналите дръвчета, и от богата на продукция година може да се превърне в много бедна.
Иначе засега се очертава една МНОГО БОГАТА ГОДИНА за тези, които не си изгубят семействата по клоните на дърветата.
По принцип средната температура за Февруари е между 1 и 3 градуса. Това е за последните 9 години, откакто имам МТО станция. Тази година средната температура е 9.9 градуса. Вярно че месеца все още не е свършил, но такъв един силен старт сигурно не е наблюдаван през последните 100 години.
Та радвайте се или плачете - все още не знам кое от двете ще се случи. Тази година обаче със сигурност ще е СПЕЦИАЛНА и в нея ще има НОВИ КЛИМАТИЧНИ РЕКОРДИ. Единия за Февруарските температури ВЕЧЕ Е ПОСТАВЕН.
Много генерално заключение по показанията на един датчик, Матеев. Мисля, че не могат да се правят заключения от рода на "От сега на татък..." само по показанията на един датчик на една МТО. Я виж какво става отвъд Океана...
В старите книжки пише-цъфтеж на джанка-03. 03 средно за страната.Това не съм го виждал от около 15години.Не мисля,че джанката ще цъфне по рано.Та що се отнася за времето-всичко си е в реда на нещата.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))