Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 18 от 47 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 171 до 180 от общо 463
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Крайно време е и ние да си завъдим един мармот: http://www.standartnews.com/svyat-am...et-320865.html
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Що за въпроси задаваш? Вероятно е привърженик на екосекса, а на времето му казвахме - кърска любов.
    Опит за шегичка, нали така колега ?А аз заложих друг смисъл в поста си .А що се отнася за екосекса,ние директно си го казвахме,а и сега –кърска е..ан.Най–емоционалната.За ова и популацията на българския народ беше над 9 000 000.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Прикачен файл 6001Първия минзухар.
    Охоо слънчо моите са от 24.01.2016WP_20160124_10_41_24_Pro.jpg

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jorors Виж публикацията
    Охоо слънчо моите са от 24.01.2016
    Е деее, сега състезание ли ще правим? Просто трябваше да напиша нещо, че не ми приема поста.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Слънчо ,къде го намери този красавец ?Че и хубавелката си го целува,целува .Е ,те това е любов между органичното и неорганичното,точно в сублимния момент за органичното.Майката Природа е помислила за всичко.А ние ...........................дали мислим???
    И кое по-точно е неорганичното?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Моята МТО станция освен всички други датчици има и един термодатчик, закопан на 1 метър дълбочина в почвата. Топлото време в последните седмици успя да вдигне температурата на този датчик от 2.2 до 6.1 градуса. Това никога не се е случвало по това време на годината. Може да ви изглежда малко, но това на практика означава натрупана КОЛОСАЛНА ТОПЛИННА ЕНЕРГИЯ в повърхностния 1 метър от почвата за региона на България. Също така означава, че от сега нататък едва ли ще има ИСТИНСКА ЗИМА. Дори и да дойдат студени въздушни фронтове, тази топлинна енергия от почвата ще ги затопли много бързо. Дори и да навали много сняг, тази топлинна енергия в почвата ще го разтопи много бързо.

Не съм метеоролог, но като неспециалист съм склонен да прогнозирам, че тази година от сега нататък ще сме свидетели на мека зима и РАННА ПРОЛЕТ с всички призтичащи от това последствия. Очертава се ранен цъфтеж на всички овошки и земеделски култури, ранно бурно развитие на семействата, и разбира се РАННО РОЕНЕ в ОСОБЕННО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ.

Семействата сравнително рано ще напълнят кошерите с пило, и ако случайно през март дойде някакъв кучи студ, който да се задържи поне 2 седмици, тогава той ще надделее над топлинната енергия на почвата, ще унищожи пилото и ранно цъфналите дръвчета, и от богата на продукция година може да се превърне в много бедна.

Иначе засега се очертава една МНОГО БОГАТА ГОДИНА за тези, които не си изгубят семействата по клоните на дърветата.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    По принцип средната температура за Февруари е между 1 и 3 градуса. Това е за последните 9 години, откакто имам МТО станция. Тази година средната температура е 9.9 градуса. Вярно че месеца все още не е свършил, но такъв един силен старт сигурно не е наблюдаван през последните 100 години.

Та радвайте се или плачете - все още не знам кое от двете ще се случи. Тази година обаче със сигурност ще е СПЕЦИАЛНА и в нея ще има НОВИ КЛИМАТИЧНИ РЕКОРДИ. Единия за Февруарските температури ВЕЧЕ Е ПОСТАВЕН.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    Много генерално заключение по показанията на един датчик, Матеев. Мисля, че не могат да се правят заключения от рода на "От сега на татък..." само по показанията на един датчик на една МТО . Я виж какво става отвъд Океана...

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Моята МТО станция освен всички други датчици има и един термодатчик, закопан на 1 метър дълбочина в почвата. Топлото време в последните седмици успя да вдигне температурата на този датчик от 2.2 до 6.1 градуса. Това никога не се е случвало по това време на годината. Може да ви изглежда малко, но това на практика означава натрупана КОЛОСАЛНА ТОПЛИННА ЕНЕРГИЯ в повърхностния 1 метър от почвата за региона на България. Също така означава, че от сега нататък едва ли ще има ИСТИНСКА ЗИМА. Дори и да дойдат студени въздушни фронтове, тази топлинна енергия от почвата ще ги затопли много бързо. Дори и да навали много сняг, тази топлинна енергия в почвата ще го разтопи много бързо.

Не съм метеоролог, но като неспециалист съм склонен да прогнозирам, че тази година от сега нататък ще сме свидетели на мека зима и РАННА ПРОЛЕТ с всички призтичащи от това последствия. Очертава се ранен цъфтеж на всички овошки и земеделски култури, ранно бурно развитие на семействата, и разбира се РАННО РОЕНЕ в ОСОБЕННО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ.

Семействата сравнително рано ще напълнят кошерите с пило, и ако случайно през март дойде някакъв кучи студ, който да се задържи поне 2 седмици, тогава той ще надделее над топлинната енергия на почвата, ще унищожи пилото и ранно цъфналите дръвчета, и от богата на продукция година може да се превърне в много бедна.

Иначе засега се очертава една МНОГО БОГАТА ГОДИНА за тези, които не си изгубят семействата по клоните на дърветата.
    Преди даде една прогноза и аз я следих. Излезе вярна. Аз също имам едни начини за прогнозиране и подкрепям твърдението ти за добра година.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    В старите книжки пише-цъфтеж на джанка-03. 03 средно за страната.Това не съм го виждал от около 15години.Не мисля,че джанката ще цъфне по рано.Та що се отнася за времето-всичко си е в реда на нещата.

Страница 18 от 47 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •