Видя ли каква дискусия са направили за някакви глупости, но в същото време няма и една дума по този важен проблем. Как точно днес се сетиха да събудят някаква тема от далечното минало и да атакуват КБП, БПРА, Матеев и Кожухаров...
И...толкова ли беше важно, че забравиха всичко друго?!?
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Аз темата във Facebook не я виждам, защото съм блокирал 5-6 човека. Не виждам и нито един лош коментар в останалите теми. Какви са изводите? Ами изводите са много елементарни:
1. Само 5-6 капки катран са достатъчни, за да се замърси цяла една каца с мед.
2. Само 5-6 човека за достатъчни, за да се опорочи всяко едно добро дело.
3. Само 5-6 злобари са достатъчни, за да превърнат в мазал цял един форум или цяла една група във Facebook
4. Само 5-6 човека са достатъчни, ЗА ДА ЗАТРИЯТ ЦЯЛОТО БЪЛГАРСКО ПЧЕЛРСТВО.
За съжаление злобарите, провокаторите, лъжците и мошениците в Българското пчеларство са доста повече, и въпреки че те са само 0.1% от всички пчелари, този 0.1% е напълно достатъчен да унищожи всяка една добра инициатива и да сложи прът в краката на малкото активисти, които се опитват да направят нещо добро за сектора.
Не беше ли писано, че държавните представители начело с Мария Габриел първо ще се събират в общината и после ще дойдат да откриват.Те ще си направят реклама на наш гръб, а ние на техния какво можем да измислим.
Не прочетох цялата тема но това , което разбирам е , че болшинството пчелари не са доволни от условията (и аз в това число)
Според мен най-правилното решение е да се откаже нацяло мярката публично и пред медиите . Може да се направи и онлайн подписка може за да стане по-бързо. Важно е да се координира и между повечето пчеларски организации и съюзи за да има по-голяма тежест . Задължително трябва да се упомене , че тези мерки не удовлетворяват пчеларите , не са писани за тях и те нямат нужда от тях . Хубаво е да се спомене и , че от фонда не са си свършили работата а то и всъщност това ще набере най-голям отзвук - дават се пари ама за кой и как това го знаят само от министерството . Това е на първо четене което се сещам .
Сега се сетих има и онлайн сайт на който може да се напише петицията и да се подписва(тук не знам до колко е законово издържано това) . Ако може някой да я формулира смятам , че за 4-5 дена ще обиколи повечето пчелари с интернет.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Нали не вярваш на........ (пиша ти го щото нито си пчелар, нито земеделец). Как така “някой“ 10-15г. ще инвестира в техника, бази, инвентар......за пшеница например, и сега чува по радиото, че ще дават субсидии за опрашване и......... Захвърляме житото и минаваме на лавандула (нова техника, нови бази.....друго оборудване, друга технология).
П.П. Изгледай филмите за Жечо Мурзов (там мисля се коментираше рандемана на лавандулата).
И според мен лъжат. След като минат изложенията, ще се окаже, че такова нещо няма. Страх ги е, че ще ги замерват с пило и ако могат да избегнат излагацията...
Едно обещание на МЗХ, ако го няма черно на бяло...изобщо не го споменавайте, че поне да не се ядосваме после. Много е неприятно, когато очакваме нещо добро да се случи в сектора, а накрая се оказва, че просто се чудят как да ни наведат още малко, че да сме им по-удобни.
Не един път лъгаха КБП и БПРА и докато недокажат, че може да се има доверие на думите им, то няма смисъл изобщо да се съобразяваме с тях.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Ще се опитам да формулирам една теза, без да искам да налагам мнението си по ваши въпроси.
Когато някой предприема някакви действия, той задължително си прави сметката каква ще е отсрещната реакция. МЗХ очаква от вас точно това, което се каните да направите - протести и шумотевица. И тъй като знаят добре от предишния протест, който си беше чист провал, очакват и сега да стане същото. Виждам, че това го осъзнават и много от писалите по темата.
Тази мярка обаче е замислена като танц за двама - нещо като валс или танго. Ако кефа не е и за двамата танцуващи, танц няма. За това най-силно въздействие ще има, ако вашите представители просто тихо и възпитано, но добре аргументирано кажат - "При тези рестриктивни условия за пчеларите, те не могат да участват в мярката. За това, госпожи и господа се оправяйте сами". Аргументите за това са в поста на Матеев. Четейки написаното от него е очевидно, че множеството на пчеларите и множеството на арендаторите са непресичащи се множества. И няма как да танцуваш валс с букаи на краката! Не се плашете - арендаторите пчелари няма да станат. Мога да изтъкна тук поне 5 железни довода към това си твърдение. Каквото обаче и да се случи, тази година ще е загубена за мярката.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))