Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 178 от 677 ПърваПърва ... 78128168176177178179180188228278 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,771 до 1,780 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Ти пък взе че се хъцна назад.Карай си директно.Ще ти седнат на .......... седалката със скоростния лосст от 1 до 5 +2 задни на косачката от пчелина. Лобито да си гледа комисионните.
    Казах, че нямам планове да продавам малки пчелини семейства, а не че няма да продавам.
    Ако всичко върви на ред ще си подменям майките и ще развивам пчелина, но ако тръгнат много да роят няма да имам избор защото държавата няма да ми внесе вноските по заема.

Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Град Правец
    Разделителната табла, има ли мрежест отвор или е плътна?

[QUOTE=Nik_m;83865]
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Може ли да обясниш по-подробно за обръщането на входа и роевото?

То е говорено много в форума, аз просто си правя удобство.
    Намирам майката и я поставям в нов корпус с 2 медени пити и 8 основи, след което го поставям на 1ва позиция като над него слагам тази дъска като входа е обърнат на обрано и над нея останалата част от кошера.
    Летящите пчели налитат на майката с основи и мислят че са роили и спира роевия нагон, а в самия кошер няма стари пчели изпаднали в роево и първата излюпена майка прегризва останалите маточници.
    След това махам дъската и ги обединявам. Миналата година пробвах с 2 кошера и проработи и при двата.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Плътна табла.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Днес,прекрасно време.Носят прашец,чистят...плевът,копа т и др.Поне 70% от пчелите вкарват прашец(към 11ч).Видях цъфнали дрян и леска(еденични храсти),но видях и оранжев прашец почти червен-предполагам има цъфнала мъртва коприва.Питките в случая направо са като застраховка живот....
    Този пост е редактиран от Ангел Йосифов; 02.02.2016 в 18:58.

Заслужил Автор
    Регистриран
    17.02.2015
    Пчеларски район
    София, Симеоново
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Днес,прекрасно време.Носят прашец,чистят...плевът,копа т и др.Поне 70% от пчелите вкарват прашец(към 11ч).Видях цъфнали дрян и леска(еденични храсти),но видях и оранжев прашец почти червен-предполагам има цъфнала мъртва коприва.Питките в случая направо са като застраховка живот....
    Завиждам ти благородно. Доста от моите са дали фира!
    0899946746 Поздрави, Емо.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Наборе къде са ти пчелите?Иначе и тук има фири.Днес чух за 50%,като човекът има два пчелина.Каквото е правил на едния такова и на другия-загубите са на единия му пчелин.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И при мен работят яко, сериозно зареждат с прашец. Следобед термометърът в колата показваше 25градуса. Избрах си един среден по сила кошер и го прегледах да имам информация как се с развитието. 2 пити с пило от двете страни колкото длан и двете пити до тях полирани, предполагам скоро и тях ще ги зареди. Мед има над 10 кг. а около пилото всичко е заредено с прашец, иначе от миналогодишния няма и следа. Дадох им нозевит+ защото като слушам колегите как се оплакват от нозематоза ме е страх. Ако дадат някакво застудяване ще им слагам питки, иначе до 20ти ще си карат на мед.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Днес, Враца над 20* прекрасно време, слънчево, съвсем лек ветрец от време на време. Отворих ги с притеснение, но няма фири! За награда питки, Апитом-П.
    Имам една леска на десетина метра от кошерите, беше гъмжило. Ще видим в края на март какви сме ги сторили.

Поздрави, Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Бадемите дават подобен на цвят прашец .

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Във Варна цъфтят -дрян , леска и бадем .

Страница 178 от 677 ПърваПърва ... 78128168176177178179180188228278 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •