Днес,прекрасно време.Носят прашец,чистят...плевът,копа т и др.Поне 70% от пчелите вкарват прашец(към 11ч).Видях цъфнали дрян и леска(еденични храсти),но видях и оранжев прашец почти червен-предполагам има цъфнала мъртва коприва.Питките в случая направо са като застраховка живот....
Този пост е редактиран от Ангел Йосифов; 02.02.2016 в 18:58.
Наборе къде са ти пчелите?Иначе и тук има фири.Днес чух за 50%,като човекът има два пчелина.Каквото е правил на едния такова и на другия-загубите са на единия му пчелин.
И при мен работят яко, сериозно зареждат с прашец. Следобед термометърът в колата показваше 25градуса. Избрах си един среден по сила кошер и го прегледах да имам информация как се с развитието. 2 пити с пило от двете страни колкото длан и двете пити до тях полирани, предполагам скоро и тях ще ги зареди. Мед има над 10 кг. а около пилото всичко е заредено с прашец, иначе от миналогодишния няма и следа. Дадох им нозевит+ защото като слушам колегите как се оплакват от нозематоза ме е страх. Ако дадат някакво застудяване ще им слагам питки, иначе до 20ти ще си карат на мед.
Здравейте,
Днес, Враца над 20* прекрасно време, слънчево, съвсем лек ветрец от време на време. Отворих ги с притеснение, но няма фири! За награда питки, Апитом-П.
Имам една леска на десетина метра от кошерите, беше гъмжило. Ще видим в края на март какви сме ги сторили.
Поздрави, Г. Георгиев
В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))