Здравейте.Сто пъти изчетох темата и пак съм на кантар-восъчни или Бургаски ППО.Става въпрос за отводки на 4-5рамки.Ако разширявам само с пластмасови основи,дали ще е по-зле от восъчни.Ако някой го е правил и сподели,ще съм много благодарен.
Здравейте.Сто пъти изчетох темата и пак съм на кантар-восъчни или Бургаски ППО.Става въпрос за отводки на 4-5рамки.Ако разширявам само с пластмасови основи,дали ще е по-зле от восъчни.Ако някой го е правил и сподели,ще съм много благодарен.
На изложението в Плевен продаваха румънски рамки с основи - ДБ-черни и магазинни-жълти. Докато умувах, дали да купя няколко за проба, един пчелар купи от двата вида по кашон, срещу прилична отстъпка. Попитах го, дали ги е пробвал, а той ми отговори, че сега ще ги пробва. При това положение, аз купих по 4 основи от двата вида, за проба. Намазах ги с разтопен восък и ги поставих в кошерите. Ценното при тях е, че ако восъкоотделянето още е слабо, пчелите не могат да ги повредят.
Който се интересува от основи с умален размер на килийките, публикувам следният e.mail, който получих вчера:
от: Nikolai Nikolov (rolta@abv.bg)
дата: 01.05.2016 15:40
до: kamen_krum@abv.bg
Здравейте,
Искам да ви информирам, че произвеждам пчелни пластмасови полуизградени основи за многокорпусни рамки
(Лангстрот-Рут) с килийки с размер 4,9 мм. Цена за една рамка ( двете полуоснови) – 0,90 лв. www.rolta-plastic.com
Николай Христов
0898 202157
P.S: Скоро ще имам и снимки на изградени такива основи.
За сега съм решил да ги пръскам с прополис и сироп,а като се раазвият достатъчно ще пробвам и без нищо
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))