Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 396

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Здравейте.Сто пъти изчетох темата и пак съм на кантар-восъчни или Бургаски ППО.Става въпрос за отводки на 4-5рамки.Ако разширявам само с пластмасови основи,дали ще е по-зле от восъчни.Ако някой го е правил и сподели,ще съм много благодарен.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Здравейте.Сто пъти изчетох темата и пак съм на кантар-восъчни или Бургаски ППО.Става въпрос за отводки на 4-5рамки.Ако разширявам само с пластмасови основи,дали ще е по-зле от восъчни.Ако някой го е правил и сподели,ще съм много благодарен.
    Восъчни за плодника,за магазина може и мешани

Наблюдател
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    гр. Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Восъчни за плодника,за магазина може и мешани
    И аз искам да мина изцяло на пластмасови /Бургаски/. В плодника не ги ли градят, не снася ли майката на пластмасата? Първо през магазините ли трябва да се изградят?

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    На изложението в Плевен продаваха румънски рамки с основи - ДБ-черни и магазинни-жълти. Докато умувах, дали да купя няколко за проба, един пчелар купи от двата вида по кашон, срещу прилична отстъпка. Попитах го, дали ги е пробвал, а той ми отговори, че сега ще ги пробва. При това положение, аз купих по 4 основи от двата вида, за проба. Намазах ги с разтопен восък и ги поставих в кошерите. Ценното при тях е, че ако восъкоотделянето още е слабо, пчелите не могат да ги повредят.

Наблюдател
    Регистриран
    12.06.2014
    Пчеларски район
    общ. Чипровци, обл. Мон
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    На изложението в Плевен продаваха румънски рамки с основи - ДБ-черни и магазинни-жълти. Докато умувах, дали да купя няколко за проба, един пчелар купи от двата вида по кашон, срещу прилична отстъпка. Попитах го, дали ги е пробвал, а той ми отговори, че сега ще ги пробва. При това положение, аз купих по 4 основи от двата вида, за проба. Намазах ги с разтопен восък и ги поставих в кошерите. Ценното при тях е, че ако восъкоотделянето още е слабо, пчелите не могат да ги повредят.
    Някой да знае от къде мога да си купя такива основи?

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от batboby Виж публикацията
    Някой да знае от къде мога да си купя такива основи?
    тел. 0887299540 - Миро

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Който се интересува от основи с умален размер на килийките, публикувам следният e.mail, който получих вчера:

от: Nikolai Nikolov (rolta@abv.bg)
    дата: 01.05.2016 15:40
    до: kamen_krum@abv.bg

Здравейте,

Искам да ви информирам, че произвеждам пчелни пластмасови полуизградени основи за многокорпусни рамки
    (Лангстрот-Рут) с килийки с размер 4,9 мм. Цена за една рамка ( двете полуоснови) – 0,90 лв. www.rolta-plastic.com

Николай Христов

0898 202157

P.S: Скоро ще имам и снимки на изградени такива основи.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    За сега съм решил да ги пръскам с прополис и сироп,а като се раазвият достатъчно ще пробвам и без нищо

Наблюдател
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    гр. Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от xenon Виж публикацията
    И аз искам да мина изцяло на пластмасови /Бургаски/. В плодника не ги ли градят, не снася ли майката на пластмасата? Първо през магазините ли трябва да се изградят?
    Остана ми да изасня дали пластмасовите основи да ги вкарам първо през магазините да ги изградят, или направо през плодника тип фарар.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от xenon Виж публикацията
    Остана ми да изасня дали пластмасовите основи да ги вкарам първо през магазините да ги изградят, или направо през плодника тип фарар.
    Градежа на основи ( било то пластмасови или восъчни ), при всички системи кошери започва отгоре надолу, т.е. горната летва на рамката за градене трябва да е в най-високата част на кошера. Всички други вариации водят до същия резултат, но с по-малка успеваемост.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •