Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 211

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    .....Твоят лидер е бил вероятно там.Него ли да гръмнем или себе си.
    Кой е моят лидер? В списъка са били Ганчо Ганев, доц. Пламен Петров, Котларски, Стефан Стефанов и Петко Симеонов - нито един от тях не е мой "лидер".

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Кой е моят лидер? В списъка са били Ганчо Ганев, доц. Пламен Петров, Котларски, Стефан Стефанов и Петко Симеонов - нито един от тях не е мой "лидер".
    По-скоро отговора му беше отправен към rosty_sz.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    искаха да даваме предложения..... Предлагам, тия 28 лв/дка 2/3 за земеделеца, 1/3 за пчеларя, или нещо подобно( все пак неочаквайте да ви дадат всичките пари ей-така даром щото сте пчелари и опрашвате....). И всеки да се оправя.....договори ли ще прави.....подвижен ли ще става....и т.н.
    П.П. Пчеларя като иска субсидиики за опрашване еми ще търси арендатора и на местно ниво ще се договарят.......и така. А пък някой арендатори може да потърсят пчеларите.....и така.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    За тези които не си спомнят припомням, че правихме анкета по въпроса и резултата от нея беше че над 60% от пчеларите желаят средно 40 лв. на кошер за да подпишат договор за опрашване по тази мярка за стационарния си пчелин. Това се покрива с горното мнение на Валентин 2/3 за земеделците и 1/3 за нас. По този въпрос сякаш нямаме големи разногласия и остава да защитаваме тази цена като дойдат да ни предлагат договор или ние ги потърсим за такъв. Не ми се струва възможно това разпределение на средства да бъде възможно да се включи в наредбата, защото веднага ще отговорят че това нарушава принципите на свободно договаряне , НО СИ ЗАСЛУЖАВА ДА СЕ ПРОБВА.
    Мястото където може да се вмъкне такъв текст е чл.25 ал.6 която казва :Договорът по ал. 5 следва да съдържа следните минимални реквизити:
    Примерен текст от нас : Изрично записана цена за заплащане за извършване на опрашване от пчелните семейства която не може да е по малко от 30% от сумата за подпомагане на площите по договора.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Мой познат, всяка година си опрашва бадемите с около 250 кошера. Плаща по 15 лева на семейство.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    сега БАБХ изисква GPS координати. За пчелини извън регулация координати се вземат от ОСЗ. За пчелини в регулация координати се вземат от Техническа служба в общината или на място в БАБХ на GPS карта на компютъра показваш и служителите записват. Мойте координати в регулация не ми ги издадоха в общината и на място в БАБХ Плевен ми ги записаха по картата на компа. Не съм имал проблеми с БАБХ Плевен, доволен съм.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    сега БАБХ изисква GPS координати. За пчелини извън регулация координати се вземат от ОСЗ. За пчелини в регулация координати се вземат от Техническа служба в общината или на място в БАБХ на GPS карта на компютъра показваш и служителите записват. Мойте координати в регулация не ми ги издадоха в общината и на място в БАБХ Плевен ми ги записаха по картата на компа. Не съм имал проблеми с БАБХ Плевен, доволен съм.
    Аз пък имах проблем с БАБХ Ловеч. Всичките ми пчелини ги бяха сбъркали до един. GPS координати във формат градуси, минути и секунди ги бяха записали на удостоверенията във формат градуси и десетични градуси, като просто преписали цифрите, премахвайки символите за градус, минута и секунда. Ако такива координати ги въведеш на картата, пчелина се показва на друго място, отдалечено на 30-40 километра от действителното. Моите излизаха например че са някъде в община Луковит, а в действителност бяха в с. Александрово, Дойренци и Слатина.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Това трябва да се запише задължително в наредбата, че формата на GPS координатите, трябва да отговаря на формата, който ползва ДФЗ в цифровите си карти за границите на имотите. Иначе ше настане боза! И трябва да се ползва системата WGS84!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Аз вече получих предложение за сключване на договор с арендатор на земеделска земя. Чудя се за каква сума да преговарям. Някой би ли ме посъветвал?

Наблюдател
    Регистриран
    14.10.2014
    Пчеларски район
    зона Добрич
    ..., формата на GPS координатите на пчелина и сега го има в агенцията по храните, при регистрацията на пчелина, а от там и в ДФЗ, така че споко....

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •