Нали знаеш че това до 2020г. няма как да стане на територията на ЕС.
Нали знаеш че това до 2020г. няма как да стане на територията на ЕС.
Покажи ми документ в който ЕС забранява на МЗХ да даде парите на пчеларите, а те да си сключат договор с арендаторите. На МЗХ им е много изгодно да се оправдават с ЕС и го правят редовно. "Ние искаме, ама ЕС не дава" - ГЛУПОСТИ!
Който каже, че нещо не може да се случи заради ЕС, или е заблуден или се опитва да ви заблуди! Затова си има юристи и то не какви да е...а такива които са на "ТИ" с европейското законодателство.
Пуснете едно писмо до ЕК и искайте точно и ясно да ви се отговори дали е възможно да се случи и дали е в противоречие с някоя наредбичка. Аз знам отговора - Онея ще гледат писмото и ще се чешат зад врата и ще се чудят какво искате да кажете.
Трябва да завалят жалби и да се наложат глоби на България! Тогава ще видите как се случват нещата! - Ей това не исках да го правим, защото всички ще го отнесем, но...може би сме стигнали до това крайно решение.
На 15.02.2016г се събира съвета по селско стопанство и рибарство.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Сигурен съм, че Димитър Бонев може да ти даде документа в който го пише. В обобщен вид гласуваха пчеларите да нямат право на субсидиране с европейски средства. Могат да бъдат подпомагани само със средства от държавния бюджет (деминимис) Това важи за целия ЕС. Така до 2020г за после ще се гласува отново.
Много поздрави!
CELEX_52015DC0478_BG_TXT.pdf
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Писал съм и преди, че съм песимист за тази програма. Специално мен ме бърка разстоянието от един километър.Сега шансовете ми да взема някакви пари са нищожни .За някави си Х пари, както ги смятахме около 10лв.-няма да си мръдна кошерите от двора.Това е за стационарен пчелин.Ако земеделеца иска пари- да си купи кошери.Ако си купи и ги сложи по нивите, дори ще спечеля, че няма да пръска.Не мисля, че целта е да се дадът пари на пчеларите.
Никой не иска да дава пари на пчеларите.По-добре да има точка , че земеделеца трябва да сключва договор само с себеси и нещата си идват на място . Да не намесват пчеларите и да показват загриженост.Извадиха рапицата от списъка и сега с какво ще комбинират слънчогледа,със земна ябълка ли?Колко ли овощни градини има засяти с джанки.
Ако се разчита на БГ пчеларите пари никога няма да има. Единствената надежда за да вземем пари е това да се гласува за целия ЕС. Жив пример за тези мои мисли е и настоящата тема. Никакъв интерес да защитите правата си, ако не да получите пари поне да се предпазите от нови трудности и т.н. ПЪЛНА АПАТИЯ. Заслужаваме си и изкупвачите и лидерите и всичките проблеми. Никога не съм имал заблуди, че Матеев прави добрини за пчеларите безкористно. Добре че бизнес интересите му съвпаднаха с някои от нашите че да постигнем нещо. Дори и да се намери някой да работи за пчеларите безкористно пъланата апатия и злоба ще му счупи мерака за секунди.
Пълна апатия, ами какво да правим. ----" Изготвянето на този проект не се е криело от пчеларите, просто са били поканени НЕПОДХОДЯЩИТЕ СТАРИ ПЧЕЛАРСКИ ВОЖДОВЕ (общо 6 човека). Тези вождове са се държали безотговорно:" ----Твоят лидер е бил вероятно там.Него ли да гръмнем или себе си.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))