Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    При мен днес носят прашец, няма и помен от сняг. И аз след 15ти ще слагам питки, но ще ги купувам от изложението в Плевен. Тези 3те на който се наложи да им сложа по рано питки работят много по интензивно, но нямаше как. Добре че не сложих на всички че с това затопляне може да стане фал а зимата не знаем какво ни е приготвила.
    И без да им слагаме питки, ако две седмици е топло и внасят прашец сами ще се активизират. Прашецът стимулира развитието много по-добре от питките, а ако има леска в района.............

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    И без да им слагаме питки, ако две седмици е топло и внасят прашец сами ще се активизират. Прашецът стимулира развитието много по-добре от питките, а ако има леска в района.............
    Определено питката стимулира, но си прав че след това затопляне ще тръгне развитието на всички. Има леска и нещо друго защото носят и оранжев прашец може би от кокичетата. Добре че зазимих с повече мед защото иначе трябваше да слагам по няколко питки а сега ще минат само с по една в края на февруари. В момента повечето са изпълнили целия корпус, и с толкова рапица около мен ще падне роене. Подготвям усилено инвентар, че вместо мед май ще продавам отводки :)

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Етотози кошер в който имаше влага, вече няма проблеми.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 4444.jpg‎  

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Подготвям усилено инвентар, че вместо мед май ще продавам отводки :)
    А глоба и конфискация на пчелина в полза на държавата искаш ли?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Значи почнат ли да роят, замина пчелина

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Сега се сетих нещо, днес правя подкапачни дъски с прелка за да мога да обръщам входа над 1вия корпус за спиране на роевото и по едно време една пчела кацна на чашата ми с кафе и си пийна малко.
    Така че някой ако иска мед с кофеин да свирка.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Сега се сетих нещо, днес правя подкапачни дъски с прелка за да мога да обръщам входа над 1вия корпус за спиране на роевото и по едно време една пчела кацна на чашата ми с кафе и си пийна малко.
    Така че някой ако иска мед с кофеин да свирка.
    Може ли да обясниш по-подробно за обръщането на входа и роевото?

А иначе Дамянов днес ми разправя, че му пиели от Фантата, на теб от кафето, само на моята бира не кацат засега.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    [QUOTE=iliew;83860]Може ли да обясниш по-подробно за обръщането на входа и роевото?

То е говорено много в форума, аз просто си правя удобство.
    Намирам майката и я поставям в нов корпус с 2 медени пити и 8 основи, след което го поставям на 1ва позиция като над него слагам тази дъска като входа е обърнат на обрано и над нея останалата част от кошера.
    Летящите пчели налитат на майката с основи и мислят че са роили и спира роевия нагон, а в самия кошер няма стари пчели изпаднали в роево и първата излюпена майка прегризва останалите маточници.
    След това махам дъската и ги обединявам. Миналата година пробвах с 2 кошера и проработи и при двата.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Може ли да обясниш по-подробно за обръщането на входа и роевото?

А иначе Дамянов днес ми разправя, че му пиели от Фантата, на теб от кафето, само на моята бира не кацат засега.
    Кафе, Фанта...па ако се научат и да пушат..... няма да има смисъл от пушалка.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Той отводките ще ги подарява, а благодарните колеги ще му дават по стотачка да се почерпи..........Все пак пчеларите са готини хора и закона не забранява подаръци и почерпки.........засега.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •