Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 58 от 82 ПърваПърва ... 848565758596068 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 571 до 580 от общо 817
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Колеги, Вие направо ме отчаяхте относно технологията на работа с ЛР кошери!!!...чета дебелите литератури, че Майката по принцип се качва в горния корпус, където е по-топло по естествен начин, без да я търся....хайде една рамка с пило да преместя в горния корпус не е проблем!....в една руска книга четох за строителен пояс - корпус с изградени рамки и ВО поставен по средата м-у двата корпуса след ротация - практикували ли сте тази технология?...с поставянето на строителен к-с по средата?...тази година ще експериментирам ЛР технологията по всякакви варианти, които съм чел.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Колеги, Вие направо ме отчаяхте относно технологията на работа с ЛР кошери!!!...чета дебелите литератури, че Майката по принцип се качва в горния корпус, където е по-топло по естествен начин, без да я търся....хайде една рамка с пило да преместя в горния корпус не е проблем!....в една руска книга четох за строителен пояс - корпус с изградени рамки и ВО поставен по средата м-у двата корпуса след ротация - практикували ли сте тази технология?...с поставянето на строителен к-с по средата?...тази година ще експериментирам ЛР технологията по всякакви варианти, които съм чел.
    3-4 години опит с 5 бройки и 2 двусемейни. Много разминаване с това което пише по книгите. За сравнение това дето пише по книгите за ДБ съвпада много повече. Моето мнение е да не очакваш да се получи точно както е по книгите. Доста неща ще си напасваш “на по теб си“ в движение. Знам ли може и от пашата да зависи..... При мен не е много силна. Аз продължавам да нагаждам и експериментирам. Но ако очакваш да работиш само с корпуси....силно съм скептичен.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Осташов обяснява в едно от филмчетата си , че различните породи се развиват по различен начин, едните нагоре други надолу. Е аз не можах да им хвана посоката ли, породата ли и за това си гледам ДБ.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Да и на мен ми изглежда така, за това пролетта слагам мрежата на горното ниво и чекмеджето за прашеца на долно ниво на дъното и става плитко. Дълбокото дъно е много добро, но трябва да му се хване цаката.
    П.П. Изцяло мрежа съм на дъното няма какво да затварям, там е истината.
    За мен отворено дъно април месец е грешка.....НИКОГА НЯМА ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯ НА МОЙ КОШЕР. ЛИЧНО МНЕНИЕ. Не задължавам никого с нищо. отварям след акацията...... мойте отвори по дъната са 10х20 см. и капачето се плъзга по дължината за да мога да отварям колкото си искам.Юни, Юли, Август и когато транспортирам са отворени изцяло. НО ПРЕДИ АКАЦИЯТА-НИКОГА НА МОЙ КОШЕР.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    При тия контернейни превъзходни породи - за какви породи да говорим!!...ще тествам 15-20 кошера по различните ЛР технологии, Венер и сие, руски технологии - и ще е жалко, ако се върна към добрия стар Дадан-Блат!!...за съжаление!!...паживьом - увидем!

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    При тия контернейни превъзходни породи - за какви породи да говорим!!...ще тествам 15-20 кошера по различните ЛР технологии, Венер и сие, руски технологии - и ще е жалко, ако се върна към добрия стар Дадан-Блат!!...за съжаление!!...паживьом - увидем!
    Не са ни лоши пчелите....пчелините трябва да са на правилните места... Според мен де.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Последната ми идея за Лангстрота е да сваля едната страница на корпуса и да скъся предната и задната, така че да станат 8 рамкови. Ако и това не помогне да заработят на 2 корпуса за плодник.... ще ги оставя на самоотглеждане........

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Пробвах и това. Същата мъка, но като им сложих по една надставка от 7см. и като станаха 8 рамкови ДБ еийй голям кеф.

ПП. А корпусите ползвам за магазини.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от галин Виж публикацията
    Пробвах и това. Същата мъка, но като им сложих по една надставка от 7см. и като станаха 8 рамкови ДБ еийй голям кеф.

ПП. А корпусите ползвам за магазини.
    Хи хииии и аз на там отивам.....

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Това е спасителния/резервен вариант, колеги! Все пак трябва да се развиваме напред!..не ми се иска да се връщаме обратно в деЦката дадан-блатова градина, откъдето сме тръгнали, а да продължаваме напред - към нови светли бъднини!

Страница 58 от 82 ПърваПърва ... 848565758596068 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •