Стигнах до пост № 150 и каталясах.Как дезинфекцирате иглите за пренасяне на личинки?
Бреййй, пак тайна.Никой не казва.Някои си мислите : е тоя пак тъпи въпроси задава.Какво толкова-нагряваш със запалката и готово. Не става така, моя грешка, че не споменах за китайския инструмент от пластмаса.И като питам, както обикновенно да си отговоря сам.Когато сложа маточните чашки с рамката в кошера за почистване, ще сложа и инструмента за пренасяне.Има логика май, а и неволята учи.
-
![]()
моите ги маам
у фризера но са метални
По принцип лъжичката на този модел трябва да е от перо (не знам от каква птица). Така че би трябвало да няма проблем във вряла вода.
Точно от перо е. Като цяло си е китайска история с парче бамбук малко пластмаса и пружинка.
Повечето колеги преди всяко загребване на личинката слагат иглата в устата за кратко за да я стоплят и наплюнчат и така на всяка личинка. За каква дезинфекция говориш- достатъчно е след работа да я сложиш в бурканче със спирт.
Да наистина не спомена, за каква игла става въпрос. Аз съм работил с метални и пластмасови тип шпатулка - такава е и тази, която си показал. Езичето е нещо подобно на слюда. Можеш да я дезинфекцираш с кислородна вода. Лично аз не останах очарован от работата с нея. Бях си взел и метална, но от по-евтините и тя нещо не ми пасна, защото кривините бяха кофти и неможеше да се остави ларвата. Пробвах с клещи и я счупих. Направих си от електрод и си работя още с нея.
П.П. Няма тайни, просто си нетърпелив.
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))