Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 62 от 81 ПърваПърва ... 1252606162636472 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 611 до 620 от общо 807
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Господин Каров Виж публикацията
    Хипотеза, може ли инвитро оплождане на яице
    Би трябвало да може.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Стигнах до пост № 150 и каталясах. Как дезинфекцирате иглите за пренасяне на личинки?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Бреййй, пак тайна.Никой не казва. Някои си мислите : е тоя пак тъпи въпроси задава.Какво толкова-нагряваш със запалката и готово. Не става така, моя грешка, че не споменах за китайския инструмент от пластмаса.И като питам, както обикновенно да си отговоря сам.Когато сложа маточните чашки с рамката в кошера за почистване, ще сложа и инструмента за пренасяне.Има логика май, а и неволята учи. -

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Бреййй, пак тайна.Никой не казва. Някои си мислите : е тоя пак тъпи въпроси задава.Какво толкова-нагряваш със запалката и готово. Не става така, моя грешка, че не споменах за китайския инструмент от пластмаса.И като питам, както обикновенно да си отговоря сам.Когато сложа маточните чашки с рамката в кошера за почистване, ще сложа и инструмента за пренасяне.Има логика май, а и неволята учи. -
    Пробвай както някогашните стъклени спринцовки- варяха ги в болницата.... определено време. Или някакъв препарат- спирт или нещо такова.....

Автор
    Регистриран
    12.03.2014
    Пчеларски район
    Асеновград
    моите ги маам
    у фризера но са метални

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    По принцип лъжичката на този модел трябва да е от перо (не знам от каква птица). Така че би трябвало да няма проблем във вряла вода.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от галин Виж публикацията
    По принцип лъжичката на този модел трябва да е от перо (не знам от каква птица). Така че би трябвало да няма проблем във вряла вода.
    Като дойдат ще разбера от какво са.Гледайки клипове, ми прилича на някаква тънка и еластична пластмаса. Пиша за това нещо, което загребва личинката.Според мен с нагряването няма да стане.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Точно от перо е. Като цяло си е китайска история с парче бамбук малко пластмаса и пружинка.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Повечето колеги преди всяко загребване на личинката слагат иглата в устата за кратко за да я стоплят и наплюнчат и така на всяка личинка. За каква дезинфекция говориш- достатъчно е след работа да я сложиш в бурканче със спирт.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Да наистина не спомена, за каква игла става въпрос. Аз съм работил с метални и пластмасови тип шпатулка - такава е и тази, която си показал. Езичето е нещо подобно на слюда. Можеш да я дезинфекцираш с кислородна вода. Лично аз не останах очарован от работата с нея. Бях си взел и метална, но от по-евтините и тя нещо не ми пасна, защото кривините бяха кофти и неможеше да се остави ларвата. Пробвах с клещи и я счупих. Направих си от електрод и си работя още с нея.

П.П. Няма тайни, просто си нетърпелив.

Страница 62 от 81 ПърваПърва ... 1252606162636472 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •