Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 73
    Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Всяко семейство си поддържа определен процент търтеи ,тъй че то си гради каквото му трябва без значение дали му слагаме нещо или не (особено след роевия период ).
    Този пост е редактиран от boris; 26.01.2016 в 08:28.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Понякога не е необходимо да се води спор.
    Нямам такова намерение, още повече с теб!

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Нямам такова намерение, още повече с теб!
    Радвам се, че си го разбрал.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Радвам се, че си го разбрал.
    Случва ми се понякога да разбирам "о чем идет речь", пък било то и на по-късен етап.

Наблюдател
    Регистриран
    27.04.2014
    Не ми е въпроса за парите за ВО по скоро за това, че в тях има всичко друго освен восък

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Sofiqnec Виж публикацията
    Не ми е въпроса за парите за ВО по скоро за това, че в тях има всичко друго освен восък
    Експериментирай колега с едно-две семейства и пиши за резултата.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    в 90% от случаите ще градят търтееви килийки. Случвало ми се е на строителната рамка да градят малки килийки и да залагат пчелно пило, в много редки случаи.
    Тук си в ГОЛЯМА ГРЕШКА .Коригирай се след 3–4 сезона като си записваш в дебела тетрадка/минимум 100 листа/ по дни какво градят до 01.09. Начало –о5.04. ако имаш рапица.Не знам какъв смисъл влагаш в думите малки и големи килийки–те са пчелни и търтиеви.Други няма.Апропо,греша,има и килийка –маточник.Всичките ми магазинни рамки са изградени без основи или на тасмичка от изрезките на плодниковите рамки. При мен е обратното на твоето писание и твърдение –99% работнически килийки,но ...............зависи кога съм ги сложил да ги градят.Нищо целенасочено ,просто си избързал с изводите .Но е поправимо.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    в 90% от случаите ще градят търтееви килийки. Случвало ми се е на строителната рамка да градят малки килийки и да залагат пчелно пило, в много редки случаи.
    Работя със строителна рамка от разширяването на гнездото през пролетта, та чак до свиването през септември. През август и септември въпреки, че почти не отглеждат търтеево пило, килийките на строителната рамка са запълнени с мед, но все са големи.
    Зависи от какъв тип ти е строителната рамка ! Аз в ДБ пускам пролетта магазинна на основа ! Почти е сигурно ,че първите два пъти т.е от 15 април до 15-20 май ще изградят работнически килийки и ще бъде запечатано пило към 15-16 ден ! По този начин с пилото от няколко ДБ СР миналата пролет скалъпих Фарарова отводка ! Всеки последващ път основа ! Така 6-7 кошера ти правят окомплектован Фарар до липата ! Личен опит !

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan Mankov Виж публикацията
    Зависи от какъв тип ти е строителната рамка ! Аз в ДБ пускам пролетта магазинна на основа ! Почти е сигурно ,че първите два пъти т.е от 15 април до 15-20 май ще изградят работнически килийки и ще бъде запечатано пило към 15-16 ден ! По този начин с пилото от няколко ДБ СР миналата пролет скалъпих Фарарова отводка ! Всеки последващ път основа ! Така 6-7 кошера ти правят окомплектован Фарар до липата ! Личен опит !
    Ванко е точен !

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Тук си в ГОЛЯМА ГРЕШКА .Коригирай се след 3–4 сезона като си записваш в дебела тетрадка/минимум 100 листа/ по дни какво градят до 01.09. Начало –о5.04. ако имаш рапица.Не знам какъв смисъл влагаш в думите малки и големи килийки–те са пчелни и търтиеви.Други няма.Апропо,греша,има и килийка –маточник.Всичките ми магазинни рамки са изградени без основи или на тасмичка от изрезките на плодниковите рамки. При мен е обратното на твоето писание и твърдение –99% работнически килийки,но ...............зависи кога съм ги сложил да ги градят.Нищо целенасочено ,просто си избързал с изводите .Но е поправимо.
    Под малки и големи килийки, имах в предвид килийки за пчелно и търтеево пило.
    Мисля, че колегата попита за плодникови рамки, които са единствено обтелени, за това дадох пример със строителните рамки, които в моя случай са плодникови, сложени като предпоследна в 12 рамков ДБ плодник с малко восък на горната летва.

Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •