Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 73
    VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    4) Добавете и миризмата на смазочни материали останали от производството и навиването на телта. Дали всичко продавано на пазара е обезмаслено?
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от M.Milkov Виж публикацията
    Дони, радвам се че включи и разясни защо прегризват ВО.Аз съм намерил мой си начин който го обясних как им слагам да градят във 2 корпус.В плодника не слагам докато не започне по-обилна паша.
    Да, това съм го пропуснал да поясня. Някои пчели трупат меда над пилото, други отстрани на пилото. Съответно и там е градежа. При италианките е много трудно да градят основи в долния корпус (когато кошера е с поне два корпуса), дори и при най-силна паша, тъй като повечето пчели и почти всички млади, се намират в горния корпус.

Виждал съм и случаи, в които семейство се пръска по шевовете, плодника е блокиран до нема и къде, а в магазина три пчели не се качват и основите няма кой да ги барне. В конкретния случай, дори и подхранването не даде резултат ( пчелите минават през празния магазин, стигат до хранилката и от там - обратно в плодника)
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Наблюдател
    Регистриран
    27.04.2014
    Колеги, а какво смятате за идеята да се градят пити без восъчни основи само рамки с телове? След един момент на например 2 3 плодникови рамки с търтеев градеж ще спрът ли ?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Sofiqnec Виж публикацията
    Колеги, а какво смятате за идеята да се градят пити без восъчни основи само рамки с телове? След един момент на например 2 3 плодникови рамки с търтеев градеж ще спрът ли ?
    в 90% от случаите ще градят търтееви килийки. Случвало ми се е на строителната рамка да градят малки килийки и да залагат пчелно пило, в много редки случаи.
    Работя със строителна рамка от разширяването на гнездото през пролетта, та чак до свиването през септември. През август и септември въпреки, че почти не отглеждат търтеево пило, килийките на строителната рамка са запълнени с мед, но все са големи.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    в 90% от случаите ще градят търтееви килийки. Случвало ми се е на строителната рамка да градят малки килийки и да залагат пчелно пило, в много редки случаи.
    За да градят само пчелно пило се поставят основите в определено време, а не когато на пчеларя му се иска, особено, ако пък той само се нарича такъв, а хал хабер си няма от пчеларство.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    За да градят само пчелно пило се поставят основите в определено време, а не когато на пчеларя му се иска, особено, ако пък той само се нарича такъв, а хал хабер си няма от пчеларство.
    Еврика. Да не сте луди да си давате парите за ВО.
    Чети цитирания от мен пост.

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    А в кенийския кошер само търтееви килийки ли градят?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от boris Виж публикацията
    А в кенийския кошер само търтееви килийки ли градят?
    То и в хралупите е така.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Понякога не е необходимо да се води спор.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    То и в хралупите е така.
    Ето, сам си даде отговора и нямаше нужда да крещиш в екстаз в първия си пост.

Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •