Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 173 от 677 ПърваПърва ... 73123163171172173174175183223273673 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,721 до 1,730 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Ник,изкара ли поне вкисналия мед?Межу другото,пчелите могат да зимуват и на разширени рамки.Например да извадиш рамките през една....
    Изкарах само 2 пити на които не беше кълбото, но това преди време. Иначе ще ходя към пчелина другата седмица и ще видя как върви.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Kак се проверява това?
    Най-лесно с това: https://www.google.bg/search?q=%D0%B...YQAmYQ_AUIBigB

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Има и китайски електронни термометри с датчик. Имат най-различно приложение и все може да изпадне такъв от накъде на аванта, примерно от непотребен вече автомобил.
    Достатъчно е да се измери температурата в кошера извън кълбото ( има ли условия за конденз) и да се сравни с тази на друг силен кошер без влага.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Аз бих го изместил на ново място, даже незнам защо...........
    От половин час мисля и не ми се връзва, при еднакви условия как само един ще има драстично много влага. Даже се замислих дали някое животно не е взело да спи под кошера и влагата да е от него.....

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Аз бих го изместил на ново място, даже незнам защо...........
    От половин час мисля и не ми се връзва, при еднакви условия как само един ще има драстично много влага. Даже се замислих дали някое животно не е взело да спи под кошера и влагата да е от него.....
    И на мен не ми се връзва, няма логика. Няма как да спи животно под него, иначе най малко щеше да има следи в снега. Влагата излезна още късно есента и тогава смених мокрото и нямаше грам пило. И аз си ислех както Дони, че поддържа по висока температура, но на семейството му е 2ра зима а миналата не съм забелязал такова нещо. Освем да влиза вода между корпусите.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    И на мен не ми се връзва, няма логика. Няма как да спи животно под него, иначе най малко щеше да има следи в снега. Влагата излезна още късно есента и тогава смених мокрото и нямаше грам пило. И аз си ислех както Дони, че поддържа по висока температура, но на семейството му е 2ра зима а миналата не съм забелязал такова нещо. Освем да влиза вода между корпусите.
    Щом няма пило, значи влиза вода. Друг вариант няма.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Залепи тиксо там където се срещат корпусите. Провери и капака.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Търтовката /осиротял/ замина......царство Ѝ небесно +

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Търтовката /осиротял/ замина......царство Ѝ небесно +
    Грешка си, когато преглеждах в края на есента да видя от къде идва тази влага (не че разбрах) видях и майката. Иначе ако няма майка ще разбера веднага само по косвени признаци.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Грешка си, когато преглеждах в края на есента да видя от къде идва тази влага (не че разбрах) видях и майката. Иначе ако няма майка ще разбера веднага само по косвени признаци.
    МОЯТА приятелю. За твоите ....ти си знаеш. Докладвам за моята.

Страница 173 от 677 ПърваПърва ... 73123163171172173174175183223273673 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •