Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Добре дошли в Българският форум за пчелари.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Страница 44 от 420 ПърваПърва ... 3442434445465494144 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 431 до 440 от общо 4191
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Днес забелязах един странен ефект в небето над моя имот - следите на самолетите остават и се разсейват изключително бавно - може би за няколко часа. Това може би е някаква аномалия на времето или на температурата на въздуха на височина 10 километра.

И друг път са минавали самолети, но следи не са оставали. А днес пребоих 17 следи в небето над мене с различна широчина (различна разсейка). Вижте сами. Облаци няма, вятър също - всичко бяло са следи от самолети
    То направо да си отвориш писта на този имот. Голямо движение е!
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Честит първи сняг на колегите в северен централен регион !!!

Навън всичко е снежно бяло. Видя ми се много красиво може би поради факта, че отдавна го чакахме този сняг, а той все не идваше.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Стига бе при нас още от сега слънцето се показа. Все едно в друга БГ живеем
    Честит ви първи сняг.

Навън всичко е снежно бяло. Видя ми се много красиво може би поради факта, че отдавна го чакахме този сняг, а той все не идваше.

Май България не е толкова малка...

Това се вижда от прозореца ми в момента:

123.jpg

7.3* на сянка
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013

Миналата година, за статистиката, тази новина я беше поместил в темата за времето. Не се дъни.

Наблюдател
    Регистриран
    20.10.2014
    Днес 20.12 в Русенско най-работните пчелици си бяха облекли кожухчетата и мъкнеха прашец...керемидено-червен, вероятно от някои все още непремръзнали димитровчета, така както върви след Коледа чакаме и рапицата
    Милен Георгиев

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    На 28.12 прегледах десет семейства избирателно. Всичките са със задоволителни запаси от мед. При пет от тях няма пило. При останалите пет - тридневни яйца на площ с диаметър не по-голям от 8-10см само на една пита, като само при едно от семействата имаше запечатано пило с размер на монета от 1 лев. Става въпрос за ЛР-кошери с изцяло мрежесто дъно, зазимени на два корпуса и найлон над рамките.

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    На22.12 ходих на пчелина да го нагледам и какво да видя.Пчеличките излезли и носят прашец от близката нива която е цялата в синап който е нацъфтял.Отворих някой от тях и на места имаше пило с диаметър около 8-9 см.Имаха достатъчно мед и това ме успокои.Въпреки това съм намислил около 20 януари при хубаво време да им дам по малко мед който слагам в пликчета които са надупкани директно над рамките.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Таварищи!
    По другите райони хората си късат задниците от бачкане, ние тука от Сев. Централен седим, мълчим и ко праим? Кога ше ги почвате? Аз моите ги подкарах активно веч... Вчера си ходих, тръгнах на -18 от града, по пътя стана -15, аз си викам -у бря, напечи - то пък на село мъгла и пак -18. Дърва, печка, кафета..., жега. Па обух ботуши, лопата и отидох да свалям снежни шапки. Имам по традиция по една късна "експериментална" отводка /таз година съм я сложил на 2 ЛР к-са да я видя какво ще прави/, взе че ми стана интересно и взех че я отворих. Ми те па вътре се настанили на две междурамия на юг и даже щъкат. Е щом е тъй, почнах да свалям капаци наред и да гледам какво става. Пчелата на тоя кучи мраз /по Е.Чолаков/ учудващо весела, сичкото кълбо на юг-югозапад и по найлона отдолу - роса, като медена роса на пъпеш. Аз по Нова Година бях сложил на два кошера питки, щото ги знам каква я вършиха есента, ама и сега имах готовност - захар, мед, джобове - айде после на всички по една сиромашка дажба. Имат си запаси иначе, обаче им остават в студената посока и... и страх лозе пази. Между другото, миналата събота от нямане какво да правя, направих нещо дето не го бях правил повече от 10 години и дето преди беше практика на някои от старите пчелари по нашия край, а и Бай Любен Радоев го препоръчва в "Календарния...". Завих си кошерите с чер найлон от три страни, лицето остана открито.
    Абе стягам се за рапицата, че съм затрупан с поръчки за "бял" мед. Хората ме знаят като лоялен доставчик и трябва да им оправдая доверието
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Студио Х - днес в един от пчелините открихме кошер, паднал по много странен начин. Това се е случило преди да завали снега. Паднал е напред, и след това някой го е завъртял на 90 градуса. Изглежда невероятно това да го е направил вятъра, още повече че с 2000 други кошера няма никакви проблеми. Направо Студио Х - къде е Мълдър, за да разследва.

Кошера е лежал така надолу с прелката повече от 40 дена. Снега го е затрупал на 100% и ......... и на семейството нищо му няма. Живо си е, здраво си е, само където има склонност да жили докато му слагахме питка с храна.

20160126_123806 - small.jpg

Страница 44 от 420 ПърваПърва ... 3442434445465494144 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •