Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 172 от 677 ПърваПърва ... 72122162170171172173174182222272672 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,711 до 1,720 от общо 6768
    Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    И аз имам един такъв кошер. Имаше проблем с майката и до късно отглеждаше пило. Междувремено беше заклеило мрежичката на дъното /предполагам заради пилото/. Преди около месец зазелязах че се стича вода по дъното . Времето беше още толо и пробвах с времено превахване на дъното през деня , махнах подкапачната табла и слагах вестници. Едва като осигурих временна вентилация през целия кошер чрез пропусклива материя през капака постигнах желан резултат.Кошерите ми са ДБ. Дъното на кошера в момента е пуснато и го стесних с две пити. Семейството имаше доста подмор но си остана сравнително силно. Нямаше следи от заболяване и мирис на прокиснал мед.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз като слагах питката обърнах таблата на обратно и сега над питие има 4см. разстояние и сложих един картон да поема влагата. След 2 дена ще ходя до пчелина и ще видя как е. Този кошер не ми е проблем, 1-2 по малко не е нищо, страх ме е да не разболее останалите.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ник,изкара ли поне вкисналия мед?Межу другото,пчелите могат да зимуват и на разширени рамки.Например да извадиш рамките през една....

Ники това се случва заради някаква нередност свързана с вентилацията. Това не е болест, но може да създаде предпоставка за възникване на такава. Не се притеснявай за останалите.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Юрка,щом търсят изхождане при отрицателни температури..............

Аз поне не зная да има болест която да повишава драстично влагата в кошера. Това че, има такива пчели по вероятно е следствие от лошите условия в които се намират. Принудени са да потребяват много храна за да регулират микро климата и това в определен момент ги кара да се облекчат, но при тези външни условия, резултата е смърт От студ, не от глад.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Демек в случая умират от преяждане,но с вкиснал мед.Заради повишената влага незапечатания мед вкисва.А продължат ли да да консумират НЕкачественна храна......

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Ники, ако имаш възможност, провери дали семейството не поддържа по-висока температура в кълбото от останалите (не задължително означава отглеждането на пило) и това да причинява конденз и в последствие - влага.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Демек в случая умират от преяждане,но с вкиснал мед.Заради повишената влага незапечатания мед вкисва.А продължат ли да да консумират НЕкачественна храна......
    ...... се разболяват и умират. Но това само по себе си, не значи че и другите кошери Ще се заразят и ще умрат. Пардон пчелни семейства, не кошери.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Ники, ако имаш възможност, провери дали семейството не поддържа по-висока температура в кълбото от останалите (не задължително означава отглеждането на пило) и това да причинява конденз и в последствие - влага.
    Kак се проверява това?

Страница 172 от 677 ПърваПърва ... 72122162170171172173174182222272672 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •