Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 107 от 239 ПърваПърва ... 75797105106107108109117157207 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,061 до 1,070 от общо 2387
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    И като ги сложи какво? Те ще се пребият при -18 градуса, както го казаха да ядат. Дано не са нахвърляли пило, че питките ще си ги ядеш ти след това. И още една тайна. Когато майката се подбуди да тръгне и след това по някаква причина спре да снася им се разваля мерака да вършат добре работата си. Ето и от тук понякога губят качествата си майките, а ние се чудим - защо не работят? Ха, ха.... може и да не съм прав.
    Няма да се бият за питка, те моите са културни.Кротко и тихо ще си хапват в лютия студ.Според теоретиците, щом са на летвата горе, значи венеца от мед е свършил.Водейки се от това аз им сложих питка точно отгоре на канчетата им.Как ще се подбуди майката -незнам.Най- рано съм правил бегъл преглед на 21 януари и си имаше и запечатано пило, без подхранване.Повече няма да казвам, че кибиците ще ми гепят ноу-хауто.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Няма да се бият за питка, те моите са културни.Кротко и тихо ще си хапват в лютия студ.Според теоретиците, щом са на летвата горе, значи венеца от мед е свършил.Водейки се от това аз им сложих питка точно отгоре на канчетата им.Как ще се подбуди майката -незнам.Най- рано съм правил бегъл преглед на 21 януари и си имаше и запечатано пило, без подхранване.Повече няма да казвам, че кибиците ще ми гепят ноу-хауто.
    Те при +15 градуса, са не само на летвите, ами и по поляните.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Току що в Черноморец заваля сняг...
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Колеги от югоизточния регион,какво е положението при вас.Миналата седмица на моите кошери им сложих храна/питки/ по-2кг на семейство,за да се подплатя за всеки случай.Но ми направи впечатление че много малко са изяли от меда си и имат доста мед.Работя с ЛР.кошери,поради това им сложих питки.Зазимени са на 1корпус,а отгоре имат празен корпус които е преграден от семейството с покривна табла.Таблата е увеличена с 5см.с цел да може да се обръща когато им слагам храна или разпечатвам пита с мед да я пренесат по близо до пилото през пролетта.Пролетно време когато се позатопли и започне развитието на семейството слагам празния корпус отдолу с две цели.Първо да му е по-топло ,второ да ми е по-лесно да работя когато разпечатвам и слагам разпечатаната рамка в/у другите за да я оберат.След като изпълнят корпуса и се развият. правя ротация.Работя с 2 корпуса поради слабата паша в района в който пчеларствам.Тръгне ли паша качвам по 1 или 2 рамки със запечатано пило за да ги кача да работят горе като м/у питите слагам основа за градеж.Пчелите ми са 30 бр. и са в едно Ямболско село.При тях съм от март до ноември.Зимата съм в Елин Пелин че семейството ми е тук.Това ми е основното препитание ,плюс пенсията от армията.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от M.Milkov Виж публикацията
    Колеги от югоизточния регион,какво е положението при вас.Миналата седмица на моите кошери им сложих храна/питки/ по-2кг на семейство,за да се подплатя за всеки случай.Но ми направи впечатление че много малко са изяли от меда си и имат доста мед.Работя с ЛР.кошери,поради това им сложих питки.Зазимени са на 1корпус,а отгоре имат празен корпус които е преграден от семейството с покривна табла.Таблата е увеличена с 5см.с цел да може да се обръща когато им слагам храна или разпечатвам пита с мед да я пренесат по близо до пилото през пролетта.Пролетно време когато се позатопли и започне развитието на семейството слагам празния корпус отдолу с две цели.Първо да му е по-топло ,второ да ми е по-лесно да работя когато разпечатвам и слагам разпечатаната рамка в/у другите за да я оберат.След като изпълнят корпуса и се развият. правя ротация.Работя с 2 корпуса поради слабата паша в района в който пчеларствам.Тръгне ли паша качвам по 1 или 2 рамки със запечатано пило за да ги кача да работят горе като м/у питите слагам основа за градеж.Пчелите ми са 30 бр. и са в едно Ямболско село.При тях съм от март до ноември.Зимата съм в Елин Пелин че семейството ми е тук.Това ми е основното препитание ,плюс пенсията от армията.

Защо когато е най студено (зимата)семейството ти е отдолу?

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Много пъти семейството слиза долу и загива не може да се качи горе на 2 корпус.За това не му оставам маломеден корпус отдолу.Много добре зимуват.

При мен семействата са в горния корпус, зазимявам ги на два корпуса и магазин. Запаса не е мръднал но въпреки това им сложих по една погача
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри пчели2.jpg‎   пчели.jpg‎  
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    При мен семействата са в горния корпус, зазимявам ги на два корпуса и магазин. Запаса не е мръднал но въпреки това им сложих по една погача
    Ей това са семейства. Пило има ли?
    Винаги може по-добре.

Не ги рових, само им сложих по една питка и ги оставих на мира. Ако конденза по хранилките е покател значи в тези който са цели дъна има а тези който са ми на мрежа не. Снимките са от преди 10 дни, на 12 януари подхраних
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Днес по нашия район времето беше чудесно! Пчелите не само се облитаха, но и носега прашец с цвят охра. Подмор тук там, смъртност нет! Кеф!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Страница 107 от 239 ПърваПърва ... 75797105106107108109117157207 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •