Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
АЗ СЪМ УБЕДЕН, че пчеларското дружество във Ст. Загора отдавна не е търсило сметка за дейностите на организацията, в която членува (съдейки по случващото се в останалите дружества). ДА, обаче именно тази безропотност, кара лидерите (вкл и политиците) да бъдат лениви и нехайни в преследване на общественополезни каузи. И след като знаят, че каквото и да направят, няма кой да им потърси сметка (освен съвестта им), ами що пък да не бръкнат и те в кацата с меда?

ХОРА ТЪРСЕТЕ СИ ПРАВАТА!!!!
Дружеството в Стара Загора не е търсило сметка от миналата зима до колкото си спомням. Тогава Ганчо идва да даде отчет за дейността си.
В дружеството не се говори за пчеларски политики ВЪОБЩЕ. Хората са безкрайно огорчени и не искат да говорят и обсъждат никой от пчеларските лидери. Дори и да съм се опитвал да повдигам въпроси свързани с тях или с някакви решения на министерството и на ДФЗ въпроса се е обсъждал максимум 3-4 минути с пълно отвращение и толкова. Тук се създава някаква мантра, че всяка седмица се събират някакви хора и мислят за подривна дейност, лъжи, кражби и т.н. Имаме си програма с лектори. Тази година бях помолен аз да се заема и почти цялата е по мое предложение. Поканил съм и нашия съгражданин Георги Христов член на новата развъдна асоциация (тези дни ще се свържа с него да обсъдим нещата ,че ще вземе и това да се тълкува като провокация). Когато нямаме лекция си имаме мултимедия и си гледаме филмчета и клипчета. Обсъждаме зазимяване, сезона, опаразитяване и т.н. Повтарям НИКАКВИ РАЗГОВОРИ ЗА ПОЛИТИКА В СЕКТОРА. Пием по едно питиенце в заведение до залата и си тръгваме. И за какво сега да спра да ходя да се виждам с тея хора, и да си прекарваме 2-3 часа приятно обединени от разговорите за пчелите.
Иначе принципно си абсолютно прав, че сметка трябва да се търси ама като виждаш тук и сега какво се случва дали скоро някой ще посмее да дири сметка на ръководителя си.