То и самия кошер не е стандартен, а доста малък. Нещо тип алпийски. Поне така изглежда. Но по важното е че майките си живуркат спокойно.
То и самия кошер не е стандартен, а доста малък. Нещо тип алпийски. Поне така изглежда. Но по важното е че майките си живуркат спокойно.
Наистина си живуркат спокойно. Една майка в дадени случаи толкова яйца снася, че няма място и бездейства, а тук фрашкано с майки, а кошера колкото нуклеус и те се подмятат като дрогирани. Ако са нормални и снасящи активно, то би трябвало да има яйца и по стените.
Предполагам съществува конфликт между гените на различните майки, в резултат на което дъщерите на една майка чистят яйцата на останалите, бидейки с различен обонятелен маркер.
Нищо повече от заключение на база индукция спрямо процесите случващи се при пчелите анархистки, контролирани посредством "worker policing". Винаги обаче остава по някое и друго пропуснато яйце, от което в мнозинството от случаите се излюпва търтей.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Значи в такъв случай няма да има никакъв ефект от толкова майки. Пчелите на едната майка ще унищожават яйцата на всяка друга и така ще тъпчат на едно място. Не, че това не ми е ясно - просто пояснявам. Ето затова кошера му е по - слаб и от който и да било друг с една майка.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Не, не. Само ще стискаш палци без аз да си купувам майки. Аз веднъж си купих едни "подарени" и си лях куршум. Повече такова нещо няма да се получи с каквито и да било майки. Това ми беше за пръв и последен път. Ще разчитам само на своите. Разполагам с два далечни един от друг райони и по този начин ще имам що годе някакво разнообразие.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))