Аз смятам че ВСЕКИ ЧЛЕН на някоя пчеларска организация трябва ДА ИЗИСКВА своите права и ДА ЗНАЕ, какво реално тя е свършила за него, независимо кой е нейния лидер и как се казва. САМО и ЕДИНСТВЕНО по този начин въпросните лидери могат да бъдат поддържани във форма и да са полезни за своите членове.
АЗ СЪМ УБЕДЕН, че пчеларското дружество във Ст. Загора отдавна не е търсило сметка за дейностите на организацията, в която членува (съдейки по случващото се в останалите дружества). ДА, обаче именно тази безропотност, кара лидерите (вкл и политиците) да бъдат лениви и нехайни в преследване на общественополезни каузи. И след като знаят, че каквото и да направят, няма кой да им потърси сметка (освен съвестта им), ами що пък да не бръкнат и те в кацата с меда?
Единствения изход от ситуацията, който виждам, е да се поставят УЛТИМАТУМИ - или организацията да си върши задълженията, или съответното пчеларско дружество излиза на свободния пазар, в оглеждане за нов господар!
Ето тука е задачата на всеки член на някое пчеларско дружество, принадлежащо към някоя национална организация да възбуди такава дискусия и да бъде свикано на Общо събрание за решаване на този въпрос.
Ако не се стигне до консенсус, недоволните членове по-добре просто да напуснат дружеството, отколкото да подпомагат воденето на политика, с която не са съгласни!!!
ХОРА ТЪРСЕТЕ СИ ПРАВАТА!!!!