По въпроса за пчеларската програма искам да кажа още нещо - тази година няма директни лобирания за харчене на много пари за глупости. Всички пчеларски лидери сме единодушни, че харченето на пчеларските пари трябва да става само за ЗНАЧИМИ ТЕМИ, които ще са в полза на всички пчелари. Открито лобиране в своя лична полза прави само проф. Цанков, който не се свени да иска пари за някакви мъгляви научни теми, от които пчеларите въобще не се интересуват. Също така открито иска много пари за популяризиране на пчелния мед и Петко Симеонов, който години наред харчеше по 300-400 000 лева на година за нещо, от което никой няма полза.

За новата НПП 2017-2019 аз няма да допусна да се пилеят пари за глупости. Ще се боря със зъби и нокти такива разхищения да бъдат премахнати или най-малкото да бъдат сведени до някакви минимални бюджети. Интересното в тази работна група е това, че почти всички стари вождове са заели ПАСИВНА ПОЗИЦИЯ. Нямат почти никакви искания за харчене на пари в лична полза и на практика в изказванията им си личи загриженоста за всички пчелари. Това е нов момент. Такова нещо никога не се е случвало. Явно ВЯТЪРА НА ПРОМЯНАТА е достигнал и до тях, в резултат на което вече имаме шанса да направим нещата такива, каквито е редно да бъдат. Заслуга за това има КБП, нейните активисти и нейните действия. Това, което сега се случва в МЗХ и в работните групи, никога не го е имало. Дори в момента е разрешено заседанията да се записват с диктофон, и аз това го правя всеки един път. Само на последното заседание ми се препълни картата, и запис има само от първата половина на обсъжданията.