Съботно-неделен пчелар съм и не мога да знам какво ще е времето след 10 или 15 дни. Разчитам на тези два дена в седмицата и то не всеки път са ми сигурни. Относно прогнозата за времето, то ако се вярва на Синоптика в близките 10 дни в района на пчелина температурите ще са в интервала -17 / +1 така, че кълбата едва дали ще имат възможността да се изместят. Не бях сигурен точно къде ще се позиционират кълбата, защото през декември отварях на два пъти по няколко кошера избирателно, но нямаше ясно позиционирани такива поради високите температури / на 24.12.15г бе 21 С !!!/ Отворените бяха с достатъчно храна за това и очаквах повечето да са под горните летвички на рамките. Вчера като ги храних имаше няколко, които бяха се "зазимили" в студената страна /не, че е фатално, ако имат достъп до храна/, едно в заден ляв ъгъл, а пък ако в някой е тръгнало пилото, нали се сещаш какво би станало, ако студеното време продължи по-дълго...Именно поради гореизброеното решех, че е по-добре да се поизпотя именно вчера, а не в ранна пролет при осведомителния преглед.