Абсолютно не приемам този начин на говорене. Матеев, за пореден път те моля да не държиш такъв тон и да не ни караш да сме виновни за нещо за което дори не знаем. Абсолютно никога не е ставало въпрос, че искаш някой от нас да изписва мерки от край до край. И да си искал това няма как да се получи защото за това трябва административен капацитет и ако някой във форума не го притежава не е нужно той да се чувства виновен. Ти сам избра да представляваш интересите и да оглавиш организациите си и форума, ние можем да помагаме, но да ни се вменява някаква вина че било лесно да се иска а да се формулират исканията трудно ....... хайде, хайде.
Сега по същество.
В програмата изрично пише че имаш право да се откажеш от инвестиционно намерение СВОЕВРЕМЕННО. Никой не може да каже какво значи тази думичка в правния мир. Това до коя дата е? Там трябва да се бутне текста.
Има много отказали се от лекарства преди да подпишат договор (от това по своевременно задраве му кажи) обаче средствата на се преразпределят във същата година. Към тези хора не можа да има абсолютно никакъв упрек, защото те имат намерения да извършат тази инвестиция при зададени условия, при промяна на условията всеки си прави сметката сам и има абсолютното право да подпише или не договор. След като подпише, питам аз как договора урежда въпроса с отказ за извършване на инвестицията и какви са последствията и сроковете за това? Отговора е почти никак. Аз не съм юрист и нямам капацитета да измисля точните текстове, пък и онези в ДФЗ за това взимат заплати.
Сега нямам време да вникна както трябва в двата текста по новите мерки и ще ги изчета внимателно довечера. На първо четене ми прави впечатление, че е редно разпечатващите машини да отпаднат или ограничението за 100 кошера. Тези машини са скъпи и ще натоварят много бюджета на програмата, а и не виждам за какво му е на някой с под 100 кошера разпечатваща машина. Редно е да се помисли за това ограничаване на бройките кошери защото ДА ако имаш над 100 можеш да кандидатстваш за по ПРСР но там пък няма как да кандидатстваш за една центрофуга или една топилка . В мерките които са пуснати до сега има минимум на инвестицията който надхвърля многократно покупката на един такъв инвентар.