Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 2387

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Слънчо,ти откъде знаеш градския колко кила е ? Според мен е голям!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Слънчо,ти откъде знаеш градския колко кила е ? Според мен е голям!
    Аз знам, че е голям, но за слагането на питките не му е било нужно килограми, а един грам, но на време. Шегувам се.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Вали като из ведро! Дай Боже, така да вали по един път в седмицата, до края на годината! А сега ядене има, пиене тоже. Пчелите са подхранени с по една половинкилограмова, меднозахарна питка. Дано да не започнем пак да се дърлим за нещо из темите, че и без това предпоставки за спокойност има!
    Градски, другия път пусни много те моля, едно видео- екстремно подхранване по морето, да ти се радваме бе! Или най- добре ми се обади да дойда да ти помогна бе човек!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Вали като из ведро!
    Или най- добре ми се обади да дойда да ти помогна бе човек!
    Да, вали, а аз се кефя.Сега злобарите да им е ясно защо си причиних гърча-слагане на питки при +15 градуса. Следва период от около 20 дни с много ниски температури, който не е подхранил да му мисли. Едва ли е най-добре теб да търся за помощ.Ами ти ще ми свършиш ракията бре.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Да, вали, а аз се кефя.Сега злобарите да им е ясно защо си причиних гърча-слагане на питки при +15 градуса. Следва период от около 20 дни с много ниски температури, който не е подхранил да му мисли. Едва ли е най-добре теб да търся за помощ.Ами ти ще ми свършиш ракията бре.
    И като ги сложи какво? Те ще се пребият при -18 градуса, както го казаха да ядат. Дано не са нахвърляли пило, че питките ще си ги ядеш ти след това. И още една тайна. Когато майката се подбуди да тръгне и след това по някаква причина спре да снася им се разваля мерака да вършат добре работата си. Ето и от тук понякога губят качествата си майките, а ние се чудим - защо не работят? Ха, ха.... може и да не съм прав.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    И като ги сложи какво? Те ще се пребият при -18 градуса, както го казаха да ядат. Дано не са нахвърляли пило, че питките ще си ги ядеш ти след това. И още една тайна. Когато майката се подбуди да тръгне и след това по някаква причина спре да снася им се разваля мерака да вършат добре работата си. Ето и от тук понякога губят качествата си майките, а ние се чудим - защо не работят? Ха, ха.... може и да не съм прав.
    Няма да се бият за питка, те моите са културни.Кротко и тихо ще си хапват в лютия студ.Според теоретиците, щом са на летвата горе, значи венеца от мед е свършил.Водейки се от това аз им сложих питка точно отгоре на канчетата им.Как ще се подбуди майката -незнам.Най- рано съм правил бегъл преглед на 21 януари и си имаше и запечатано пило, без подхранване.Повече няма да казвам, че кибиците ще ми гепят ноу-хауто.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Няма да се бият за питка, те моите са културни.Кротко и тихо ще си хапват в лютия студ.Според теоретиците, щом са на летвата горе, значи венеца от мед е свършил.Водейки се от това аз им сложих питка точно отгоре на канчетата им.Как ще се подбуди майката -незнам.Най- рано съм правил бегъл преглед на 21 януари и си имаше и запечатано пило, без подхранване.Повече няма да казвам, че кибиците ще ми гепят ноу-хауто.
    Те при +15 градуса, са не само на летвите, ами и по поляните.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Току що в Черноморец заваля сняг...

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Колеги от югоизточния регион,какво е положението при вас.Миналата седмица на моите кошери им сложих храна/питки/ по-2кг на семейство,за да се подплатя за всеки случай.Но ми направи впечатление че много малко са изяли от меда си и имат доста мед.Работя с ЛР.кошери,поради това им сложих питки.Зазимени са на 1корпус,а отгоре имат празен корпус които е преграден от семейството с покривна табла.Таблата е увеличена с 5см.с цел да може да се обръща когато им слагам храна или разпечатвам пита с мед да я пренесат по близо до пилото през пролетта.Пролетно време когато се позатопли и започне развитието на семейството слагам празния корпус отдолу с две цели.Първо да му е по-топло ,второ да ми е по-лесно да работя когато разпечатвам и слагам разпечатаната рамка в/у другите за да я оберат.След като изпълнят корпуса и се развият. правя ротация.Работя с 2 корпуса поради слабата паша в района в който пчеларствам.Тръгне ли паша качвам по 1 или 2 рамки със запечатано пило за да ги кача да работят горе като м/у питите слагам основа за градеж.Пчелите ми са 30 бр. и са в едно Ямболско село.При тях съм от март до ноември.Зимата съм в Елин Пелин че семейството ми е тук.Това ми е основното препитание ,плюс пенсията от армията.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от M.Milkov Виж публикацията
    Колеги от югоизточния регион,какво е положението при вас.Миналата седмица на моите кошери им сложих храна/питки/ по-2кг на семейство,за да се подплатя за всеки случай.Но ми направи впечатление че много малко са изяли от меда си и имат доста мед.Работя с ЛР.кошери,поради това им сложих питки.Зазимени са на 1корпус,а отгоре имат празен корпус които е преграден от семейството с покривна табла.Таблата е увеличена с 5см.с цел да може да се обръща когато им слагам храна или разпечатвам пита с мед да я пренесат по близо до пилото през пролетта.Пролетно време когато се позатопли и започне развитието на семейството слагам празния корпус отдолу с две цели.Първо да му е по-топло ,второ да ми е по-лесно да работя когато разпечатвам и слагам разпечатаната рамка в/у другите за да я оберат.След като изпълнят корпуса и се развият. правя ротация.Работя с 2 корпуса поради слабата паша в района в който пчеларствам.Тръгне ли паша качвам по 1 или 2 рамки със запечатано пило за да ги кача да работят горе като м/у питите слагам основа за градеж.Пчелите ми са 30 бр. и са в едно Ямболско село.При тях съм от март до ноември.Зимата съм в Елин Пелин че семейството ми е тук.Това ми е основното препитание ,плюс пенсията от армията.

Защо когато е най студено (зимата)семейството ти е отдолу?

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •