Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 31 от 41 ПърваПърва ... 212930313233 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 301 до 310 от общо 408
    Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Онзи ден си купих едно кашонче основи от Одрин.Около 115 бр. на цена 220 лири.Една лира в момента е 0.60-0.62 стотинки.

Наблюдател
    Регистриран
    11.12.2015
    Цитат Първоначално публикувано от ilian55 Виж публикацията
    Здр,

Незнам дали това е сериозно, но мога да предложа обтелени рамки - 1.2 лв / брой + 1.80 лв основата (горнооряховска)
    И мен ме интересуват рамки с основи.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    От нова година се захванах с рамките за новия сезон. Дупча, кова, теля и слагам основи в несвяст. Та докато си бачкам си дадох сметка, че не знам, кой всъщност е човека който измисля и въвежда използването на восъчни основи? Ако знаете моля споделете.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Аз пък рамки дупча,теля и кова през цялата година,и все имам недостиг Дали ще дойде момента в който ще имам излишни рамки .....

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    От нова година се захванах с рамките за новия сезон. Дупча, кова, теля и слагам основи в несвяст. Та докато си бачкам си дадох сметка, че не знам, кой всъщност е човека който измисля и въвежда използването на восъчни основи? Ако знаете моля споделете.
    "Wax foundation was invented by German Johannes Mehring in 1857,[1] not long after Langstroth constructed the Langstroth hive (1851).[2] Mehring's wax foundation had only the bottom of the cells, and today's base with the foundation of the cells was invented by US beekeeper Samuel Wagner.[1]"

https://en.wikipedia.org/wiki/Wax_foundation

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    До колкото разбирам това е Samuel Wagner.
    Браво на човека. Направил е революционна рационализация. И се е случило толкова отдавна. Предполагам с дървена щампа или нещо такова са ги правели.
    БРАВО

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    До колкото разбирам това е Samuel Wagner.
    Браво на човека. Направил е революционна рационализация. И се е случило толкова отдавна. Предполагам с дървена щампа или нещо такова са ги правели.
    БРАВО

Първите основи ги прави германецът Johannes Mehring през 1857, а във вида в който са и днес ги прави Samuel Wagner, като е използвал преса, първо дървена после от гипс, цимент и накрая метална. Вагнер измисля и валяците, но не ги усъвършенства. Първите завършени валяци са дело на Amos Root и Alva Washburn през 1875 г

Светла им памет!

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Пуста японка- хич нямаше и да се мъчим сега!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Първите основи ги прави германецът Johannes Mehring през 1857, а във вида в който са и днес ги прави Samuel Wagner, като е използвал преса, първо дървена после от гипс, цимент и накрая метална. Вагнер измисля и валяците, но не ги усъвършенства. Първите завършени валяци са дело на Amos Root и Alva Washburn през 1875 г

Светла им памет!
    Ученото си е учено! .............................

Потребител
    Регистриран
    25.08.2011
    Няма да имаш.

Страница 31 от 41 ПърваПърва ... 212930313233 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •