Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 29 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 282

Тема: ЕВОДИЯ

Наблюдател
    Регистриран
    23.10.2011
    Пчеларски район
    Перник
    Големи благодарности на колегата Ангел.Получих семената със инструкции.

поздрави Иво

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2011
    Благодаря на Ангел! Получих sms от еконт!

Потребител
    Регистриран
    26.04.2011
    Колеги и аз проявявам интерес къ м еводия , и ще бъда благодарен на малко семена с указание как се сеят . Ако някой подарява или продава семена за лофант ще му бъда благодарен дасе свърже с мен на тел 0885060039 или на лични да търси Диан Палов

Наблюдател
    Регистриран
    23.10.2011
    Пчеларски район
    Перник
    Мерси на колегата Цеко Сифоня за семената - Еводия.
    Ивайло Георгиев
    0894767164

гр.София

село Богдановдол -Перник

Наблюдател
    Регистриран
    21.07.2011
    Хиляди благодарности на колегата Ангел за отзивчивостта.Получих семената "Еводия" и технологията на засаждане.
    Бъди жив и здрав!!

Потребител
    Регистриран
    26.04.2011
    И от мен хиляди благодарности ,добре е когато има точни хора .

Потребител
    Регистриран
    26.04.2011
    пуснах запитване в раздела лофант за семена , обаче настана едно тежко мълчание .
    Ако някои подарява(продава) семена от това растение моля да се свърже с мен на лични

Миналата година колега от форума ми изпрати семена от еводия....какво ли не правих как ли не ги стратифицирах и сях и нито едно семе не покълна...или са брани още зелени,или са били много стари...не знам но нито една фиданка не се получи...така че най-добре си купете готова фиданчица и си я засадете....

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Даниел Йорданов
    Миналата година колега от форума ми изпрати семена от еводия....какво ли не правих как ли не ги стратифицирах и сях и нито едно семе не покълна...или са брани още зелени,или са били много стари...не знам но нито една фиданка не се получи...така че най-добре си купете готова фиданчица и си я засадете....
    Наборе,две зими подред си пройзвеждам расад от еводия.Точно сега е време да се посеят семената. Нищо особенно все едно произваждаш расад от домати,но саксията с посятите семена се оставят отвън на студено.Единственото по специално което се прави е да се подържа нормална влага.При студено замръзват при топло се отпускат.От температурната амплитуда обвивката на семката се напуква и по този начин успява да покълне.Разсада ще се появи чак през април.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Може да даде и 300 килца, само че един дка такива дървета, според румънски източници (http://teoalbina.apiardeal.ro/A.htm).
    Във всеки случай тези 60-90 кг от дърво ми се струват твърде бомбастични. То бива медоносност, ама чак пък толкоз! Допускам, че при превода някой търговец на медоносна растителност може “неволно” да е добавил една нула, а след това с копи-пейст инфото е мултиплицирано в десетки сайтове на български език. Не знам, може пък грешката да е от српския оригинал (не съм го чел).
    Ако наистина еводията е два пъти по-медоносна от бялата акация, както пишат румънците, значи можем да очакваме 120-150 кг от дка еводия, съобразно с нашите източници за медодобив от бяла акация (ок. 66 кг от дка), въпреки че, според румънците, добивът от бяла акация е 1100 – 1700 кг от ха, а от еводия – до 3000 кг от ха (до 300 кг от дка). Т. е. ако в един дка има 50 еводии, трябва да очакваме добив от едно дърво 3-4, максимум 6 кг мед.

Между другото, румънците предупреждават, че първите две години трябва да се полагат по-специални грижи за дръвчетата, защото могат да измръзнат при температури, по-ниски от -15°C/-20°C. В тази връзка, би било интересно да се прочетат коментари по въпроса, защото моите еводийки (скоро ще навършат година) са в сандъци и за всеки случай ги прибрах на топло в края на януари, та сега не знам дали биха измръзнали, ако бяха навън при -20°C. Впрочем тези дни започнаха да се разлистват и вече не смея да ги изнеса навън преди да е настъпило трайно затопляне на времето.
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 03.05.2015 в 13:22.
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Страница 6 от 29 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •