Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 16 от 43 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 151 до 160 от общо 424
    VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Здрасти, ако намериш някъде 40кг/м3, пиши. Аз търся такъв и не мога да намеря. За 150кг/м3 не храня надежди.

Потребител
    Регистриран
    08.02.2014
    Относно дезинфекцията на финландските кошери, за хранилките аз ползвах SAVO, маха мухъла и клея. Стават като нови, само искат малко да се оставят напръскани със савото. Пробвах и с белина, същия ефект. Изплаквах с водоструйка.

Автор
    Регистриран
    02.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Колеги от къде в България може да се намери полистирол с плътност 150 кг/м3?
    Аз лично в нета не успях да намеря предлагане
    ти 100 да намериш ще е чудо невиждано...

май към 50кг/куб е максимума, който се произвежда в БГ, пък и в Европа.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев Виж публикацията
    Масовия стиропор е с плътност 15-20кг/м3 и пчелите го изнасят през прелката на съставните му части. Този от който се правят "заводските" кошери е с плътност 150кг/м3.Той е доста твърд и пчелите не могат га го игризат току така. До колкото знам фибрана е някъде около 50-60.
    Водя се от коментара на колегата Бонев.Но не намирам с такава плътност.Чудя се дали би могло да стане с обикновен фибран,който да се боядиса с двукомпоненнтна епоксидна боя.Мисля че ще стане доста здраво.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    А защо са толкова безумно скъпи тези полистиролни/полистиренни кошери? Технологията на производтсво е много по-проста от тази на дървените кошери, при които има изключително много ръчен труд, и са 2-3 пъти по-евтини от полистиролните. Всичко се прави на преси, няма никакъв ръчен труд, който е най-скъп определено, полистиролните кошери трябва да са на цените на дървените, че и по-евтини според мен.
    Скъпи се внасят от страна с доста висок стандарт. Освен това ползват се само преси, ама не са какви да е. Не случайно в България не се произвеждат, защото тези преси са си ....... сериозни.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    А защо са толкова безумно скъпи тези полистиролни/полистиренни кошери? Технологията на производтсво е много по-проста от тази на дървените кошери, при които има изключително много ръчен труд, и са 2-3 пъти по-евтини от полистиролните. Всичко се прави на преси, няма никакъв ръчен труд, който е най-скъп определено, полистиролните кошери трябва да са на цените на дървените, че и по-евтини според мен.
    Абсолютно вярно, технологията е много проста. Не изисква никакви супер преси, изработват се от алуминий. В завода в Шумен може да ти изработят каквато си искаш преса. Може би не знаете, но се произвеждаха полистиролни кошери в Добрич, Фирмата Корект-Николов.Неговите преси за изработени в Шумен. При него проблема е че не използва качествен полистирол 100 кг/куб., а с ниска плътност най-много 30-35. Финландските са с плътност 100кг/куб произвеждат се в завода Артекно от полистирол на зърна чрез пресоване, полистирола е с произход Германия. Всичко съм проучил. Аз лично не бих инвестирал в това производство, защото Бг пазара е недостатъчен да се натовари производството и е нужно задължително износ. Все още българина предпочита да кове и лепи сам и да не дава пари за качествен инвентар. Даже и да паднат цените на полистиролните до цените на дървените пак няма да се купуват. Не съм срещал производство на полистирен повече от 100 кг/куб. и то само в Германия се произвежда. Изходния материал е стирол, продукт от преработката на петрол. Стирола е течен и при кислородна среда се втвърдява, в зависимост от технологията може да се получи различна плътност или раздуване с въздух какъвто е фибрана, материал получен от стирол. Поляците от Лисон ги леят в калъпи , изходния материал им е стирол. Може да се направи малка работилница за леене, но е много опасна тази технология и е много бавен процеса на изработка.

Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Град Правец

защита от кълвачи

една идея за защита от кълвачи, мрежата е 0.77 лева за кв. метър, ширината е 3 метра от тук http://www.agrinet-bg.com
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри P1040323.JPG‎  

Потребител
    Регистриран
    08.02.2014
    Някой от недостатъците на тези кошери:
    - мулеца ги дълбае
    - не стават за БИО

Предимство което сигурно не знаете- не са нужни питки. При зареждане на хранилката с инвертиран сироп през декември, периодично си свалят. От декември до сега са някой са свалили повече от 5 литра, други по-малко

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Навремето, ако се сещате, като излязоха електронните часовници, бяха по 80-120лв., баща ми си купи за 120, а на мен за 80лв....и един ден питам свако ми - той кара с един руски механичен - няма ли и той да си купи електронен, и той ми отговори - като станат по два за лев, ще си купя....стана ми много смешно тогава, е по два за лев не станаха, но един за два лева съм виждал.

Страница 16 от 43 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •