Последно варих при един приятел на колонен казан(мисля, че тези са такива ).И да добавя, не си хабете меда за ракия, няма файда.
Последно варих при един приятел на колонен казан(мисля, че тези са такива ).И да добавя, не си хабете меда за ракия, няма файда.
Според мен има файда при преварка в старите казани(1 буркан ). Омекотява ракията.
Матеев ,това си е истинско ракетно гориво ! По моята сметка ти докато удариш 3 аз ще цапна 5 ,но после жена ми на мене ще вика ,че съм пианде ,а твоята нищо !
Това казва за ракията проф, Д, Цаков :1.JPG
Извинявам се за качеството на изображението ! Наздраве !
Иване , моята текна на 90 градуса на този колонния казан ! Не се шегувам.
Най-добре е с дестилирана вода. Става и с минерална, но някой път ракията побелява (особено при по-нисък градус)
След преварка ......! Винаги я докарвам до 52 гр, ! Влиза в бурето ,за да види лесно ли е да се стои в буре ! Бурето след 5-6 месеца си е пийнало и то и е на 48- 49 гр, ! От там насетне до желания градус ! За мене и според технолог ,аромата идва около 42-43 гр, ! При гроздовата е 47-48 , нямам голям опит !
Всяко уравняване с преварена изворна вода от Стария Балкан !
P.s. При равна температура , бавно с разбъркване !
Този пост е редактиран от Ivan Mankov; 08.01.2016 в 22:47. Причина: Троянска сливова !
Аз съм вземал дестилирана вода от хим. лаборатория и няма проблем и при по-нисък градус .Но с друга под 45 градуса и на мен ми е помътнявала.
В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))