Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 33 от 101 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 321 до 330 от общо 1002
  1. #321
    Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Мнения
    292
    Пчеларски район
    Хасково
    Последно варих при един приятел на колонен казан(мисля, че тези са такива ).И да добавя, не си хабете меда за ракия, няма файда.

  2. #322
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Мнения
    5,703
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от boris Виж публикацията
    Последно варих при един приятел на колонен казан.И да добавя, не си хабете меда за ракия, няма файда.
    Аз слагам по 10кг. захар на бидон + 4-5 кг мед.Незная дали има фяйда, но ми се струва, че се усеща някакъв вкус от меда.

  3. #323
    Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Мнения
    292
    Пчеларски район
    Хасково
    Според мен има файда при преварка в старите казани(1 буркан ). Омекотява ракията.

  4. #324
    Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Мнения
    466
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Не знам какви са вашите теории и имат ли те нещо общо с практиката, но аз в момента пия двойно-препечена ябълково-медена ракия 56 градуса с нулево съдържание на метилов алкохол и се кефя .....
    Матеев ,това си е истинско ракетно гориво ! По моята сметка ти докато удариш 3 аз ще цапна 5 ,но после жена ми на мене ще вика ,че съм пианде ,а твоята нищо !

    Това казва за ракията проф, Д, Цаков :1.JPG

    Извинявам се за качеството на изображението ! Наздраве !

  5. #325
    Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Мнения
    292
    Пчеларски район
    Хасково
    Иване , моята текна на 90 градуса на този колонния казан ! Не се шегувам.

  6. #326
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Мнения
    5,703
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от boris Виж публикацията
    Иване , моята текна на 90 градуса на този колонния казан ! Не се шегувам.
    Няма шега.Потвърждавам същите градуси, на същия вид казан.Като се заговори за висок градус -с какво я разреждате?

  7. #327
    Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Мнения
    292
    Пчеларски район
    Хасково
    Най-добре е с дестилирана вода. Става и с минерална, но някой път ракията побелява (особено при по-нисък градус)

  8. #328
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Мнения
    5,703
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от boris Виж публикацията
    Най-добре е с дестилирана вода. Става и с минерална, но някой път ракията побелява (особено при по-нисък градус)
    Понеже не съм професионалист, една година се видях в чудо.Чак от Лукойл ми донесоха дестилирана вода и не и не.Накрая разбрах, че за да не се замътва трябва да е над 45 градуса.Сега ползвам минерална Девин и гледам да е около 48 градуса.

  9. #329
    Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Мнения
    466
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    След преварка ......! Винаги я докарвам до 52 гр, ! Влиза в бурето ,за да види лесно ли е да се стои в буре ! Бурето след 5-6 месеца си е пийнало и то и е на 48- 49 гр, ! От там насетне до желания градус ! За мене и според технолог ,аромата идва около 42-43 гр, ! При гроздовата е 47-48 , нямам голям опит !
    Всяко уравняване с преварена изворна вода от Стария Балкан !

    P.s. При равна температура , бавно с разбъркване !
    Този пост е редактиран от Ivan Mankov; 08.01.2016 в 22:47. Причина: Троянска сливова !

  10. #330
    Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Мнения
    292
    Пчеларски район
    Хасково
    Аз съм вземал дестилирана вода от хим. лаборатория и няма проблем и при по-нисък градус .Но с друга под 45 градуса и на мен ми е помътнявала.

 

 
Страница 33 от 101 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •