Как да я забравя, Бат Венци? Студено, тъмно и влажно в туй буре! Сърце не ми дава и за минутка даже?
Как да я забравя, Бат Венци? Студено, тъмно и влажно в туй буре! Сърце не ми дава и за минутка даже?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Бат Тянко стига с тая казарма, че веднага се сещам за един новобранец, който докара една двайсет годишна 60°. Като пиеш,първо си мислиш, че влиза олио/толкова мазна/ и след малко почваш да осещаш един огън как се спуща надолу. В следващия момент бягаш към най-близката мивка. Още го споминавам като се спомене за казарма.
бат тянко,за мен е кеф, да чета твоите,крилати фрази във форума,ти си,като перла в короната,бъди все така,сърцат и крилат.Твоят дух е заразителен.Бъди здрав!
Освен ябълкова имам и джанкова, и сливова (общо 120 кила). Просто такива плодове даде овощната градина тази година. Какво - да ги оставя да изгният по земята ли?
Мене ако питаш - хубави са си всички ракии, особенно след 3-тата чашка.
Между другото аз цял живот пия само уиски и нищо друго. Както казах - проблема беше с главоболието. Тази година е първата, през която минах на ракия, и трябва да си призная, че започна да ми се услажда. И тъй като привикнах на над 56 градуса, сега уискито вече ми изглежда като пикня.
Варил съм ракия от какво ли не - вишни, ябълки , акация , дренки , портокали и .... Най-добра е от кайсии (може и със захар ) и смокини . За гроздовата не говоря - тя е царицата на ракиите. И да добавя - винаги преварка (по нашия край така и казваме ).
Наздраве на ракеджиите !
Борка,колко пъти си варил от сини сливи или дуди...за преварка става въпрос.На кайсията предпочитам плода и костилката.....
Някой който разбира може ли да коментира това видео.Бурканите заместват колоната на казана.
https://www.youtube.com/watch?v=yEIcVGwl-Co
Всяко сложно нещо,се състои от множество прости неща.
Ангеле, от сини сливи съм варил много пъти. От дуди не съм. Плодовата ракия когато се прави преварка се оставя малко джибра от сока и се слага в преварката за дъх (особено при кайсия, смокиня ,синя слива).От портокала мирише на парфюм. Ябълката има кофти дъх(Матеев, нищо лично, твоята може да е по -добра ). Виждам, че има доста ракеджии , така че пак наздраве!
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))