Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 307

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Кесийките ги купихме от тука: http://printed-bags.net/crm/do2.php?...d=20&act=index

Купихме модела Плик с цип 26х35 с дебелина на найлона 40 микрометра. Кесийките се затварят в горната си част с цип, така че според мене това е идеалната кесийка с идеалния размер и с идеалната дебелина на найлона. В такава кесийка се събира точно 1kg храна с дебелина на питката 8-9 мм. Цената на 1 кесийка е 10 стотинки, което напълно ме устройва.

Като цяло апифондата ми струва някъде около 1.80 без ДДС. Кесийката струва 10 стотинки и труда по разточването - още 10. Като цяло питката ми става със себестойност около 2.00 лв. на килограм. При това говорим за възможно най-добрата храна - АПИФОНДА, на възможно най-ниската цена, ако използваме машината за собствено разточване.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Забравих да ви кажа - гроздомелачката трябва да е РЕГУЛИРУЕМА. Тоест разстоянието между валовете трябва да може да се променя в рамките на 0-10 mm. Моята е точно такава. Направена е така - носача на единия вал се закрепва към шината посредством болт, но отвора за болта в шината не е кръгъл, а елипсовиден, като позволява движжение насам-натам около 1 сантиметър. Това движение се регулира с едни винтове с пружина на тях, контрагайка и ограничител.

Та ако решите да купувате такава машина, задължително се убедете, че има такъв механизъм за регулиране на разстоянието между валовете. Ако искате, изчакайте до утре. Аз ще си купувам втора такава машина за втората ми база, и преди малко я поръчахме. Изчакайте до утре да дойде и да видя дали наистина е точно това, което очаквам.

Ето откъде я поръчах втората машина: http://grozdomelachka.com/index.php/...ka-reguliruema

Говорихме по телефона с производителя. Машината е точно това, от което се нуждаем. Най-хубавото е, че за нея има резервни части, ако за в бъдеще нещо се повреди:
    http://grozdomelachka.com/index.php/...nd-accessories

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Забравих да ви кажа - гроздомелачката трябва да е РЕГУЛИРУЕМА. Тоест разстоянието между валовете трябва да може да се променя в рамките на 0-10 mm. Моята е точно такава. Направена е така - носача на единия вал се закрепва към шината посредством болт, но отвора за болта в шината не е кръгъл, а елипсовиден, като позволява движжение насам-натам около 1 сантиметър. Това движение се регулира с едни винтове с пружина на тях, контрагайка и ограничител.

Та ако решите да купувате такава машина, задължително се убедете, че има такъв механизъм за регулиране на разстоянието между валовете. Ако искате, изчакайте до утре. Аз ще си купувам втора такава машина за втората ми база, и преди малко я поръчахме. Изчакайте до утре да дойде и да видя дали наистина е точно това, което очаквам.

Ето откъде я поръчах втората машина: http://grozdomelachka.com/index.php/...ka-reguliruema

Говорихме по телефона с производителя. Машината е точно това, от което се нуждаем. Най-хубавото е, че за нея има резервни части, ако за в бъдеще нещо се повреди:
    http://grozdomelachka.com/index.php/...nd-accessories
    Този уред ще се окаже безценен, сега като се пийвам винцето, което е направено с нея а и ако може и питки да прави.... ехеее...

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    .....Та ако решите да купувате такава машина, задължително се убедете, че има такъв механизъм за регулиране на разстоянието между валовете. Ако искате, изчакайте до утре. Аз ще си купувам втора такава машина за втората ми база, и преди малко я поръчахме. Изчакайте до утре да дойде и да видя дали наистина е точно това, което очаквам.....
    Пристигнаха двете машини и днес се опитахме да ги ползваме. Появи се следния проблем - пружините на валяците се задействуват от твърдата храна и самите валяци се раздалечават един от друг. Пак става питка, но с ненормирана дебелина - една питка става по-дебела, а друга - по-тънка. Решихме да премахнем пружиниращия механизъм и да фиксираме валяците на строго определено растояние един от друг. Направихме го, но възникна друг проблем - колкото и да стягахме болтовете, валовете все се приплъзваха настрани. Явно страничната сила е много голяма.

Най-накрая ни писна и свалихме валовете от машината и си ги монтирахме на наша собствена конструкция от здрави негънещи се квадрати. Сигурно имаше и друго решение, за да не приплъзват, но това ни се видя най-лесно и бързо. Все пак имахме готова конструкция и трябваше само да пробием 6 дупки. Машината е готова и работи, но в момента валовете са много близо и в една кесийка се събира 700g храна, а не 1kg.

Тъй като си купихме и резервни валове, утре сутринта ще направим още един експеримент. Ще занесем валовете на стругар, за да отнеме по 2 милиметра от острите ръбове, и така няма кесийките да се мачкат толкова много. Като заработи всичко, ще щракна някоя друга снимка и ще ги кача във форума.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Здравейте колеги.Има ли някой мнение и опит с готовата храна на Bee Home.Предварително му благодаря.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Никой ли не използва тази храна на Bee Home за подхранване на пчелите.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от M.Milkov Виж публикацията
    Никой ли не използва тази храна на Bee Home за подхранване на пчелите.
    Аз ползвам обикновената вече трета година. Хапват си я нормално. Сравнението ми е на база използваната преди това собственоръчно правена.

Потребител
    Регистриран
    15.06.2012
    Аз я ползвах 2013 г. пробно като бях взел с ванилия и с тимол - за проба от 2-та вида.
    За мен не е добър вариант.С тимола така си и остана - почти неизядена.

Наблюдател
    Регистриран
    14.05.2014
    Пчеларски район
    Златица
    Цитат Първоначално публикувано от M.Milkov Виж публикацията
    Здравейте колеги.Има ли някой мнение и опит с готовата храна на Bee Home.Предварително му благодаря.
    Нямам голям опит,но ми прави впечатление,че обикновената и витаминозната питки повече ги хапват от тази с тимол.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    За питки ползвам амбалажна хартия 35/50см. Побира около 500гр. Слагам захаросан мед, прегъвам на 2 и крайщата ги загъвам. Мачкам-разточвам с каквото ми падне до около 1см. За 20-30 кошера не е проблем. Не подхранвам много, повече отводките и хванати рояци. Втора година няма да ползвам захар. През декември забърквам 2кг. прашец и 8 кг. мед, бъркам няколко дни редовно че да се разтвори прашеца. После оставям да стегне и захароса до февруари. Тогава залагам по 1 питка, някой ако изядят по-бързо получават втора до цветята и зарзалийте. Това са първите прашецодайни при мен, няма лешници няма дренки.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •