Колеги здравейте днес обиколих да си видя кошерчетата и да ги почистя от снега по прелките и какво да видя , на единият кошер прелката има сняк но там където е отвора е разтопен снега. Викам чакай да видя какво става и клякам и ги чувам как жужат вътре всички. Отначало си помислих че имам мишка, но се обадих на един приятел които има доста кошери и от дълго време се занимава. Той ми каза или имаш мишка или нямат майка, но виж за мишка. Та моите дъна са дълбоки и се смъкват отстрани с клинчета, викам ще извадя дъното и ще падне мишката но не. И пак го сложих дъното погледнах отдолу кошера няма мишка няма никои. А и нямаше нито изпражнения поне аз не видях нито восъчни трухи ако нещо е гризал. Сложих всичко както му е мястото и ги оставих. След 1 час пак отидох същото жужене , и вече го отворих викам да не се е покатерил тоя плъх по питите и отгоре и от долу дъното го махнах няма нищо. Не знам дали правилно съм постъпил, но съм от малко години начинаещ пчелар до сега това не ми се беше случвало. Дайте съвет от какво може да е и как ако може да се отстрани проблема.